Actualitate

Exclusiv! Electrica Furnizare Buzău, amendată de Protecția Consumatorului. Facturile nu conțin plafonarea sau compensarea anunțată și unele sunt și de trei ori mai mari

Primele facturi la energie electrică din acest an au adus și prima amendă pentru Electrică Furnizare Buzău.  De trei zile buzoienii au început să primească facturile pentru consumul de luna trecută, iar când au văzut cât au de plată oamenii s-au îngrozit și au sesizat Protecția Consumatorului. Pe lângă suma pe care trebuie să o scoată din buzunar, oamenii au reclamat faptul că nu le-a fost aplicată plafonarea sau compensarea anunțată de autoritățile centrale. Situația a fost verificată, iar în urma analizelor s-a constatat că sesizarea a fost reală motiv pentru care Electrica Furnizare Buzău a fost sancționată.

”Am primit o sesizare de la o doamnă care a reclamat faptul că a primit factura la energie electrică fără plafonare sau compensare. Am aplicat astăzi o sancțiune de 20.000 pentru Electrica Furnizare Buzău”, au spus, în exclusivitate, pentru sansanews, surse din cadrul OPC Buzău.

De altfel, informația a fost confirmată și de Viorel Dobre, directorul Electrica Furnizare Buzău, care în cursul acestei dimineți a fost prezent la OPC pentru a da explicații cu privire la facturile trimise fără aplicarea plafonării.

Buzoienii care au primit deja facturile spun că nu cred în măsurile anunțate și că se așteaptă ca în lunile următoare costurile să crească substanțial.

De exemplu, această femeie a plătit până acum în medie 150 de lei pe lună. Zilele acestea a fost anunțată că următoarea factură va fi de 700 de lei.

”Am primit 150 de lei, dar pentru luna următoare ni s-a spus că vom avea mai mult de plătit. Ni s-a făcut un calcul, după citirea adusă de noi, și ni s-a spus că în jur de 700 de lei. E cam mult față de cât plăteam noi până acum. Am avut facturi de 160 de lei, 150 de lei. Nu știu dacă sunt reale aceste măsuri de compensare sau plafonare. Toată lumea se plânge că vin facturi mari. Nu avem încotro. Trebuie să plătim că vin și ne opresc curentul”, a spus această femeie.

Un alt buzoian susține că dacă factura va fi foarte mare se va împrumuta pentru a o putea plăti.

”Am o pensie de 2.000 de lei. Dacă îmi vine factura mare o să fiu nevoit să mă împrumut. Nu am de unde. Nu știu dacă compensarea este reală. M-am săturat de atâtea minciuni”, a spus acest bătrân.