Actualitate

(EXCLUSIV) GÂNDURILE UNUI ELEV DE 10 AL BUZĂULUI. Cum a trecut peste Evaluarea Națională în plină pandemie de coronavirus, cum a reușit performanța

Alexandra Dorobanțu, absolventă a Școlii Gimnaziale “George Emil Palade”, este unul dintre cei 15 tineri de 10 ai Buzăului la Evaluarea Națională. A încheiat gimnaziul cu media 10, iar acum, la Evaluarea Națională, a luat tot 10.

Alexandra Dorobanțu s-a remarcat de-a lungul ultimilor ani prin rezultate remarcabile obținute la fiecare disciplină, în special la fizică, pasiunea ei. În fiecare an s-a înscris la Olimpiada de Fizică iar rezultatele au fost pe măsura muncii și talentului său.

“Din clasa a VI-a și până anul acesta, am reușit să mă calific în fiecare an la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, doar că anul acesta nu s-a mai putut ține din cauza pandemiei de coronavirus. În clasa a VII-a am fost și la faza națională a Olimpiadei de Biologie. Am avut rezultate destul de bune, zic eu, la biologie mai puțin, dar la fizică am reușit să fiu între primii 35, în fiecare an”, a declarat pentru șansanews.ro Alexandra Dorobanțu.

Acum, pe parcursul clasei a VIII-a, s-a pregătit intens pentru Evaluarea Națională. A participat la orele de pregătire la școală, a făcut însă și meditații în particular, pentru a-și asigura un rezultat maxim. Ceea ce s-a și întâmplat. În ciuda emoțiilor inerente ale unui examen extrem de important, Alexandra a obținut ceea ce și-a propus: nota 10 pe linie.

“Examenul a fost mai ok decât mă așteptam. Am avut emoții, bineînțeles, ca oricare alt copil, dar am reușit să mă concentrez foarte bine și să fac ceea ce trebuie. La matematică a fost un pic mai delicat pentru că am avut niște mici probleme în timpul probei și a trebuit să mă reglez cumva pe parcurs, dar am reușit până la urmă să fac ce a trebuit, a fost bine.”

Alexandra Dorobanțu este unul dintre cei doi absolvenți ai Școlii Gimnaziale “George Emil Palade” care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și unul din cei 10 copii de 10 ai Buzăului, la examenul de anul acesta.