Actualitate

Familia lui Sebastian Radu a dat în judecată Spitalul Militar Central după moartea deputatului. Care sunt acuzațiile

Familia fostului deputat PSD Sebastian Radu, care a murit în pandemie în urma unor complicații, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, a dat în judecată Spitalul Militar Central din București și cere daune morale de un milion de euro, scrie „Libertatea”. Publicația centrală arată că există un proces pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București, prin care soția și copiii buzoianului cer, în afara daunelor morale, și suma de 40.000 de euro, reprezentând cheltuielile cu transferul lui Sebastian Radu în Germania.

“Libertatea” mai arată că pe parcursul procesului instanța a obligat Spitalul Militar Central să pună la dispoziția familiei fostului deputat mai multe documente medicale din perioada în care acesta a fost internat, înaintea trasferului în Germania. De asemenea, s-a dispus realizarea unei expertize medico-legale, precum și audierea a trei doctori militari care l-au tratat pe social-democratul buzoian. Un nou termen în acest proces este programat la începutul lunii mai.

Sebastian Radu a ajuns în decembrie 2020 la Spitalul Militar Central, după ce a fost diagnosticat cu COVID. Doar că în unitatea considerată una de elită a contractat 4 infecții nosocomiale, infectându-se cu bacterii rezistente la antibiotice, ceea ce a dus la o infecție generalizată. Jurnaliștii de la “Libertatea” mai spun că acest fapt a fost ascuns familiei, dar și clinicii din Germania în care a fost transferat cu septicemie, și unde, de altfel, a și murit.

Detalii, AICI.