Actualitate

Familii nevoiașe, ajutate cu bani de la Guvern. De unde sunt cei care primesc ajutoarele de urgență

Mai multe familii din județul Buzău care duc o viață extrem de grea primesc ajutoare de la stat. Fie că au rămas fără casă, au grave probleme de sănătate sau nu au niciun venit, 12 familii din Buzău au fost incluse în lista românilor pentru care Guvernul a alocat sume importante. Este vorba despre patru familii din Nehoiu, trei din municipiul Buzău, și câte una din comunele Bisoca, Sărulești, Vernești, Năeni, Vadu Pașii. În total, județului i-a fost repartizată suma de 74.000 lei.

Banii au fost alocați printr-o hotărâre aprobată în ședința de miercuri a Guvernului României.  Ajutoarele de urgență sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

”Cuantumul total, la nivelul întregii țări, al ajutoarelor de urgență care vor fi acordate, în urma Hotărârii de Guvern de miercuri, este de 1.004.500 lei, pentru sprijinirea a 226 familii și persoane singure, care se află în situații de necesitate cauzate de incendii, accidente ori situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creșterea riscului de excluziune socială”, informează Prefectura Buzău.

Este vorba despre cinci familii care au rămas fără un acoperiș deasupra capului după ce casele lor au fost distruse de incendii. Fiecare dintre acestea va primi suma de 10.000 de lei. De asemenea, alte familii vor primi câte 4.000 de lei, în timp ce sumele cele mai mici pe care urmează să le primească familiile aflate în nevoie sunt de câte 2.000 de lei.