Divertisment

Fenomen uimitor în această noapte! Luna Roz, prima lună plină din primăvara astronomică

În noaptea aceasta apare prima Lună plină a primăverii astronomice. Va fi prima noapte cu Luna Roz și acest fenomen va aduce și schimbări interesante. Cel mai bine ar fi să fii afară în noaptea de 5 aprilie spre joi 6 aprilie, pentru a admira în toată splendoarea ei Luna Roz.

Paștele catolic este sărbătorit în prima duminică după Luna plină (adică prima Luna plină a primăverii), ceea ce înseamnă că va fi sărbătorit anul acesta duminică, 9 aprilie 2023. Pentru ortodocși, duminică 9 aprilie este ziua de Florii.

Numele de Luna plină roz provine din mai multe locuri, inclusiv surse native americane, coloniale americane și europene. În mod tradițional, fiecare nume de Luna plină de pe parcursul unui an are denumirea ei. Deși ne-am dori că acest nume să aibă de-a face cu culoarea Lunii, realitatea nu este la fel de mistică sau de uluitoare.

Luna Plină apare în nativul Balanță și ne învață că relațiile noastre reflectă sinele nostru interior. Oamenii pe care îi atragem în viața noastră sunt oglinzi care ne reflectă propriile convingeri, modele, dorințe și planuri. Prin urmare, atunci când intrăm într-o relație, câștigăm experiențe prin care învățăm mai clar cine suntem, ne identificăm punctele forțe și punctele slabe astfel încât să ne transformăm și să evoluăm pe toate planurile.