Actualitate

FIRMA SANCȚIONATĂ PENTRU POLUAREA DE LA ALBEȘTI VINE CU PRECIZĂRI! Ce spune despre amenda uriașă

După ce au primit o amendă uriașă,  reprezentanții societății considerată principala sursă de poluare de pe pârâul Negreasca vin cu primele precizări. Într-un răspuns trimis redacției sansanews.ro, conducerea societății spune că ”se conformează în totalitate tuturor măsurilor dispuse de autorități”.

Cu alte cuvinte, va achita amenda de 75.000 de lei și, în plus, va respecta măsurile trasate de Inspecția Apelor din cadrul Administrației Bazinale a Apelor Buzău-Ialomița.

”La momentul de față am demarat proiectul de realizare a unui bazin intermediar de stocare a apelor uzate și ne conformăm în totalitate tuturor celorlalte măsuri dispuse de autorități în acest caz”, se arată în comunicatul trimis către sansanews.ro.

În plus, reprezentanții societății dau asigurări că au în derulare un plan major de investiții pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc, deși atât timp cât depășirile au fost constatate doar pe cursurile de apă și nu și la stația de epurare a societății, conducerea firmei este de părere că deocamdată ” cauzele albirii apei rămân neclare”.

” Împărtășim îngrijorarea comunității cu privire la fenomenul care a dus la albirea apei pe cursurile de râu Negreasca și Călmățui. Ținând cont de faptul că parametrii apelor descărcate din stația de epurare sunt în limitele admise, dar pe cursul pârâului Negreasca și râului Călmățui s-au constatat depășiri la o parte dintre indicatorii de calitate a apei măsurați, cauzele albirii apei rămân neclare. Ca urmare, continuăm monitorizarea zilnică a fluxurilor de apă și am inițiat o analiză independentă din partea unui institut abilitat, urmând să avem informații și date despre fenomenul în cauză în perioada următoare. Am demarat investiții majore în infrastructură de ultimă generație pentru tratarea apei în vederea recirculării integrale a apelor industriale, având ca țintă zero descărcări de ape epurate în emisari naturali”, susține conducerea firmei.

Alerta s-a dat la Albești, săptămâna trecută, după ce localnicii au observat că apa din care își adăpau animalele ori o foloseau la diverse  treburi gospodărești a devenit peste noapte albă ca laptele. În urma analizelor, ABA Buzău-Ialomița a a concluzionat că acolo este vorba despre o poluare.