Actualitate

Fondul Științescu și-a desemnat câștigătorii. Proiecte care mai de care mai interesante primesc finanțare

foto cu caracter ilustrativ

Au fost selectate proiectele ce vor fi finanțate de Fundația Comunitară Buzău, în cadrul  Fondului Științescu. Este vorba despre 8 proiecte depuse de ONG-uri și grupuri de inițiativă din municipiul Buzău, din Bisoca, Mărăcineni, Lopătari și Ținutul Buzăului. Acestea vor primi o finanțare totală de circa 155 000 lei pentru a putea deveni realitate.

Printre proiectele care au atras atenția juriului se numără un parc de instalații tradiționale și ateliere pentru învățarea legilor fizicii, la Bisoca, un laborator mobil de geologie, inițiativă a Asociației Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, o mini garsonieră pentru învățarea practică a noțiunilor de electrică, proiect al asociației de părinți de la Liceul Moisil din Buzău. De asemenea, vor fi realizate ateliere de macrofotografie, la Mărăcineni, precum și o stație radio internă, o seră de fluturi pentru lecții de biologie, ateliere practice de învățare despre pigmenții din natură, toate acestea din urmă în municipiul Buzău. Fonduri ajung și la Lopătari, o comună de munte din județul Buzău, pentru a da ocazia copiilor de aici, mulți din familii cu venituri reduse, să plece în excursii în diferite zone. 

În total, în cadrul Fondului Științescu, ediția a doua, au fost înscrise 13 proiecte.

”Finanțările sunt acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni de mentorat și feedback individual oferite de echipa Fundației Comunitare Buzău. Au fost înscrise 13 proiecte și în urma concursului au fost selectate 8 proiecte finaliste care vor pune în practică idei noi în domeniile STEAM. Selecția finală a proiectelor a fost realizată de către un juriu dedicat, format din specialiști în domenii legate de temele Fondului, împreună cu un membru din Consiliul Director al Fundației Comunitare Buzău”, arată Fundația Comunitară într-un comunicat.