Actualitate

(FOTO) Buzăul, din nou gazdă pentru pasionații de extrem din țară și nu numai. Imagini care îți taie respirația

Întrecerea derulată pe traseele de off-road de lângă Sărata Monteoru, numită „Mărțișoare de noroi”, și-a continuat tradiția și anul acesta. 80 de echipaje de off-road au dat un test pentru a arăta cât de puternice sunt mașinile lor și cât de pricepuți sunt ei ca piloți. La fel ca în anii trecuți, campionatul Cupa Martisoare de Noroi 2023 a dat startul sezonului de off-road, fiind prima competiție din calendar.

Buzăul a fost gazda competiției pentru a opta oară, și a reușit, ca de fiecare dată, să adune pasionați de off-road din toată țara și nu numai. La start au fost prezente și 4 echipaje din Republica Moldova, ceea ce a făcut ca, în acest an, concursul să fie unul internațional. Fotografiile surprinse pe traseu îți taie respirația, la fel și momentele limită în care au fost prinși pasionații.

Piloții au luat cu asalt dealurile din județul Buzău, iar concursul s-a desfășurat după regulamentul Campionatului Național de Off Road, pe terenurile accidentate din jurul localității Sărata-Monteoru, ce au provocat participanții să „atace” drumuri neprietenoase, râpe și pante abrupte și să își pună la încercare abilitățile de pilotaj și navigare. Nici spectatorii nu au stat departe, fiind prezenți în număr mare.

Competiția a fost organizată pe următoarele clase: Hobby; Standard A; Standard B; Challenge; Open; Open/SSV și Extrem (cumulat cu open).

Competiția s-a desfășurat în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Merei și Primăria Tisău. Următorul concurs de acest gen este anunțat de pasionați în luna august, la Lopătari.