Actualitate

(FOTO) Curs de prim ajutor la Buzău. Cât de ușor poți învăța manevra Heimlich și alte metode prin care poți salva vieți

Tu știi tehnica respiraţiei gură la gură, dar şi în ce situaţii este nevoie să aplici tehnica gură la nas?  Ai aflat până acum că în primul rând trebuie ca salvatorul să fie în siguranță atunci când acordă primul ajutor? Sau că în anumite situaţii în care gura este afectată de un traumatism se poate folosi şi varianta de gură la nas, deşi este mai puţin eficientă? Dacă nu știi răspunsul, iar aceste manevre îți sunt necunoscute, sigur va trebui să iei în calcul varianta unui curs în acest sens.

Crucea Roșie Buzău va organiza un curs de acordare a primului ajutor premedical. Concret, oricine dorește poate să învețe cum să salveze o viață prin acordarea primului ajutor. Este vorba despre noțiuni de bază, pentru stabilizarea pacientului până la sosirea echipajelor calificate. O grupă va fi formată din maxim 15 persoane, iar cursanții vor avea parte de 3 ore de cursuri teoretice și până la 5 ore de cursuri practice.

Ziua de joi va fi alocată acestor cursuri și deja sunt buzoieni care s-au arătat interesați să învețe să salveze o viață. Printre ei sunt și tineri, inclusiv mulți liceeni.

Joi 06. 07. 2023, la sediul filialei de Cruce Roșie Buzău se va ține un curs de acordare a primului ajutor premedical. Pentru persoanele interesate să își dezvolte aptitudinile și în acest sens, anunțăm că mai sunt câteva locuri disponibile în cadrul cursului de săptămâna aceasta.Detalii puteți afla la 0785 859 975 , a transmis Crucea Roșie Buzău pe pagina de Facebook

Statisticile arată că 70.000 de români mor anual din cauză că nu primesc primul ajutor la timp. Majoritatea situațiilor în care cineva are nevoie să fie salvat nu pot fi prevăzute. Sunt accidente rutiere sau stări de rău survenite brusc, iar în acele momente chiar și câteva secunde pot face diferența între viață și moarte. Situația în care vedem un accident sau observăm o persoană care și-a pierdut cunoștința sau s-a înecat este momentul în care putem interveni prompt dacă știm cu exactitate procedurile premedicale.

Etichete