Actualitate

(FOTO) Liberali buzoieni, în vizită la Parlamentul European. Agenda lor a fost plină!

O delegație de liberali din județul Buzău, din care au făcut parte și tineri, membri ai TNL Buzău, au răspuns invitației europarlamentarului liberal Siegfried Mureșan de a participa la o serie de întâlniri și dezbateri pe teme de educație și administrație publică, la Bruxelles.

Liberalii au fost la sediul Parlamentului European, unde au participat la conferința de închidere a Anului European al Tineretului, la care a participat și comisarul european pentru educație, Mariya Gabriel. La lucrări au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți ai sistemelor de educație din toate statele membre, dar și ai societății civile și ai unor ONG-uri.

”Următoarea întâlnire importantă a delegației buzoiene a avut loc la sediul Comitetului European al Regiunilor, unde s-au discutat despre imaginea de ansamblu a celor mai presante provocări cu care se confruntă regiunile și orașele din întreaga Uniune Europeana. S-au pus întrebări, s-au dat răspunsuri, s-au discutat soluții ce vizează în mod particular îmbunătățirea protecției mediului, eficiența sistemului de educație, dar și probleme de agricultură si siguranță alimentara și economie în contextul războiului din Ucraina. Gazde și interlocutori au fost domnul Aurel Trandafir, Secretar general adjunct al CoR, domnul Piotr Calbecki, membru al delegației Poloniei (Partidul Popularilor Europeni) și  domnul Ricadro Rio, primar în Braga, a treia cea mai mare localitate din Portugalia”, se arată într-un comunicat al PNL Buzău.

De asemenea, buzoienii au fost în vizită și la sediul Partidului Popularilor Europeni, unde vicepreședintele EPP, Siegfried Mureșan, le-a vorbit despre o serie de teme de interes, printre care mecanismul politic de funcționare a grupului, criteriile de stabilire a reprezentativității și procedurile de lucru în cel mai puternic grup politic european.

“Vizita la Parlamentul European, dar mai ales dezbaterile la care colegii mei s-au implicat activ, reprezintă un câștig pentru noi ca organizație. O asemenea experiență te face să conștientizezi cât de important este să rămânem ferm atașați valorilor europene și euroatlantice, pe care trebuie să le promovăm în comunitățile noastre. România și Buzăul se dezvoltă în Europa unită. Banii europeni trebuie să vină la Buzău, iar noi trebuie să înțelegem care sunt obiectivele, mecanismele de finanțare și să muncim foarte mult”, a declarat liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, citat în comunicatul de presă.