Actualitate

(FOTO) Ministrul Apărării, la Buzău. Mesajul important transmis militarilor

Vizită importantă la Buzău, la final de săptămână. Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a ajuns în municipiu, într-o vizită de informare la Garnizoana Buzău. Ministrul a stat de vorbă cu reprezentanții Diviziei 2 care i-au prezentat condițiile în  care își desfășoară activitatea militarii buzoieni, dar și tehnica de care dispun.

“Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Iulian Berdilă, a efectuat vineri, 6 ianuarie, vizită de informare în garnizoana Buzău. Personalul și echipa de conducere a Diviziei 2 Infanterie „Getica” au prezentat conducerii MApN condițiile de muncă, infrastructura și starea tehnicii din dotare”, se arată într-un comunicat de presă al MapN.

SURSA FOTO MApN

De partea cealaltă, ministrul Angel Tîlvăr a avut un mesaj important pentru militari: anul acesta va continua procesul de modernizare a tehnicii din dotarea unităților, dar și a condițiilor de muncă.

“Ministrul apărării naționale s-a interesat de modalitățile de îmbunătățire a condițiilor de instruire și de angajarea deplină în procesul de instrucție a noilor capacități tehnice. Angel Tîlvăr a declarat că a fost impresionat de starea excelentă a unităților vizitate și i-a felicitat pe militari pentru modul în care au executat misiunile în anul 2022. Ministrul a precizat că vor fi depuse toate eforturile pentru continuarea înzestrării cu tehnică modernă, având în vedere creșterea bugetului apărării pentru acest an de la 2 la 2,5 la sută din PIB. De asemenea, a exprimat determinarea echipei de conducere a MApN de a găsi soluții cât mai rapide pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale întregului personal al Armatei României, care să sporească atractivitatea carierei militare la toate nivelurile.”