Actualitate Reporter de strada

(UPDATE) Ninsorile încep să pună probleme și în Buzău. Se circulă cu dificultate la limita cu Covasna

UPDATE: În zona Sita Buzăului, doi molizi au fost doborâţi de vânt pe carosabil. Ore bune, până in urmă cu câteva minute, traficul s-a desfășurat alternativ pe o singură bandă. Între timp, pentru ca șoferii care circulă din Buzău spre Covasna să nu
fie luaţi prin surprindere, IPJ Buzău a decis constituirea unui punct de informare, la Cașoca.

Ane Mari Vrapciu, purtătorul
de cuvânt al IPJ Buzău

Deși în județ nu s-au înregistrat probleme, la Siriu ninge abundent, așa că șoferii sunt sfătuiți să circule cu maximă prudență și să nu plece la drum dacă nu au mașinile echipate cu anvelope de iarnă.

”Am dispus completarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău cu reprezentanți ai SDN Buzău, ai Consiliului Județean, dar și ai IPJ, IJJ și Electrica. Totodată, am instituit permanența la Prefectură. Momentan, nu sunt semnalate probleme deosebite. Vântul suflă cu putere și plouă, iar în zona de nord a județului ninge. La Bisoca, stratul de zăpadă măsoară 50 cm, însă nu ne-au fost raportate probleme cauzate de vreme”, a declarat prefectul judetului Buzau, Daniel Ticlea.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Iarna a revenit în forță în mai multe județe ale țării, chiar dacă suntem în aprilie. Ninge inclusiv în zona de munte a județului Buzău, aflată sub avertizare cod portocaliu. Iar dacă dimineață utilajele de deszăpezire au intervenit doar preventiv, între timp situația pare să fie din ce în ce mai dificilă. Cel puțin așa se întâmplă pe DN 10, aproape de limita cu județul Covasna. Acolo, patru tiruri au oprit, nemaiputând înainta din cauza condițiilor meteo dificile, ceea ce a făcut ca utilajele de intervenție să nu mai poată interveni. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău sunt la fața locului, pentru a ajuta autotrenurile să avanseze.

Sursa-Infotrafic

Șoferii tirurilor au încercat să scoată mașinile de mare tonaj de pe carosabil, pentru ca autoritățile să poată acționa, timp în care s-au format cozi de mașini.

Reprezentanții DRDP au anunțat că vor verifica dacă tirurile au cauciucuri de iarnă.

Etichete