Actualitate

(FOTO) Noile aventuri ale lui Cosmin cu Dusterul Ironman. Provocările sunt la tot pasul!

Pentru români, Crăciunul înseamnă mese cu familia, miros de portocale sau un pahar de vin fiert. Pentru Cosmin însă, Crăciunul înseamnă să hrănească maimuțele din Munții Atlas sau să împartă produsele românești peste tot în lume.

Înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, când Dusterul a avut mici probleme tehnice, Cosmin a stat în Spania, la verișorii lui și a folosit o mașină cu un motor de 300 de cai putere, îmbunătățită cu soft, cât timp Dusterul 4×4 Ironman a stat în service, unde i-a fost schimbată caseta de direcție.

Ulterior, ajuns în Gibraltar, s-a împrietenit cu maimuțele, a dormit în mașină pentru că nu erau deschise campingurile din zonă, a fost supus mai multor controale amănunțite venite din partea poliției, la granițe, ba chiar a fost oprit de un echipaj de poliție.

În Munții Atlas, la o altitudine de peste 2000 de metri, pe un drum fără denivelări, a călcat pedala de accelerație până la 60 de kilometri pe oră într-un viraj, fapt care i-a făcut pe polițiști să îl oprească și să îi dea amendă. Însă, polițiștii au înțeles că nu cunoaște drumul și nici toate limitările exacte de viteză și s-au răzgândit, spunându-i că nu trebuie să mai plătească amenda, ci doar să meargă mai încet pe viitor. Tot acolo, le-a oferit unora dintre săteni ciocolata românească Rom, pentru a le arăta ce dulciuri mâncăm noi în România.

„Am cumparat o caseta de directie sh din Spania si a fost montata la mecanicul vărului meu, am traversat Muntii Atlas, în curand voi ajunge pe dune, iar mâine mă întâlnesc cu doi prieteni”, a declarat pentru Șansa News Cosmin Crăciun.

Ulterior, a traversat singur zona Teneghir din Maroc, pe un drum pietruit și greu practicabil, de 50 de kilometri, unde nu există nici măcar semnal pentru GPS sau mobil, reușind să își testeze din nou limitele.

Ca noutate, începând de mâine Cosmin nu va mai fi singur în călătoria sa, ci se va întâlni cu încă doi prieteni, și vor merge cu două mașini spre Africa, un Land Rover Defender și cunoscutul Duster 4×4 Ironman. Întreaga aventură AICI.