Actualitate

(FOTO) Olimpică la matematică și franceză, a învățat singură să cânte la chitară. Ea este eleva de la Pedagogic cu media 10 la Evaluarea Națională

Numele ei este Andreea Zamfir, iar după momentul de ieri, când au fost publicate rezultatele evaluării naționale, cartea sa de vizită arată așa: este eleva de 10 a Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Buzău. Adolescenta, care se numără printre cei 16 elevi cu media 10 la evaluarea națională din județul Buzău, spune că a început să învețe pentru examen încă din clasele mici. I-a fost drag de carte, așa că a muncit constant și în mod susținut. A repetat și revizuit variantele de subiecte până în ultimul moment, pentru a se asigura că știe tot. Însă, deși dedicată studiului, nu a renunțat în cei patru ani de gimnaziu la bucuriile sale: a ieșit în oraș cu prietenii și a avut grijă de pisicile sale, pe care le adoră. Și muzica i-a fost călăuză în acești patru ani, învățând singură să cânte la chitară.

Conștientă că numai o pregătire temeinică îi poate rezerva un viitor pe măsură, nu luat pauză de la învățat. Nici greva din învățământ nu i-a pus vreo piedică, în timpul în care profesorii au protestat ea continuând să rezolve subiecte la limba română și la matematică.

Nu și-a neglijat nici hobby-ul, jocurile video, la care se pricepe foarte bine încă de când era mică. Se joacă însă cu măsură, astfel încât să nu îi afecteze activitatea școlară. Atrasă de domeniul jocurilor, ea nu exclude ca în viitor să devină programator sau expert în testarea jocurilor.

Andreea Zamfir

Andreea spune că, pentru a avea succes, ai nevoie în primul rând de ambiție. Ea îi sfătuiește pe colegii mai mici, care vor susține evaluarea națională în anii următori, să fie relaxați, să elimine stresul, dar mai ales să vorbească liber cu profesorii și părinții, pentru că examenele pot induce o stare de panică, deloc constructivă.

Cu media 10, admiterea la liceu va fi pentru Andreea doar o formalitate, pentru că poate intra acolo unde își dorește, adică la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu. Ce va urma după liceu? Deocamdată nu știe clar, dar cel mai probabil se va îndrepta către o facultate a Universității Politehnice.