Actualitate

(FOTO) Parcarea interzisă, polițiștii patrulează zilnic! Ce probleme reclamă șoferii

De câteva zile, cozile lungi de mașini parcate pe marginea Bulevardului Industriilor, una dintre cele mai mari artere din municipiu cuprinse într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene, au dispărut. Parcarea pe marginea șoselei reabilitată recent a fost interzisă.

Marile societăți aflate pe platforma industrială a Buzăului au fost nevoite să amenajeze parcări speciale pentru angajați, astfel încât cei care își lăsau mașinile, în timpul programului, pe marginea șoselei să aibă unde parca.

Iar pentru ca noile reguli să fie însușite de șoferi, polițiștii patrulează în Zona Industrială.

„Parcarea este interzisă pe marginea șoselei, în Zona Industrială. Odată cu reabilitarea Bulevardului Industriilor, mașinile buzoienilor erau parcate fie pe trotuar, fie pe pistele pentru biciclete, ceea ce nu se mai poate. Polițiștii locali au mers în ultimele zile în acea zonă și le-au transmis șoferilor noile reguli. Pentru moment nu au aplicat nicio amendă, doar i-au înștiințat pe conducătorii auto”, a declarat, pentru șansanews.ro, Sorin Trifan, de la Poliția Locală Buzău.

Între timp, șoferii se plâng că Bulevardul Industriilor s-a transformat, în ultima perioadă, într-o zonă plină de capcane. Pe de o parte, șoseaua este plină de bucăți din plastic rămase după ce stâlpii montați pentru separarea benzilor sunt distruși periodic de mașinile care tranzitează zona.

Pe de altă parte, pe acest tronson sunt mai multe guri de canalizare neacoperite, printre care șoferii sunt nevoiți să facă slalom.