Actualitate Divertisment Social

(FOTO) Povestea a doi dintre cei mai tineri piloți din Baza Aeriană Boboc

Sursa: Baza Aeriană Boboc/Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene

Doi dintre cei mai tineri şi entuziaşti piloţi din Baza Aeriană Boboc, Andrei Ilucă şi Dorian Proroc, au devenit piloţi instructori pe aeronava IAR99 Standard. Pentru a le sărbători succesul, MApN, le-a postat povestea pe facebook, însoțită de urarea ”cer senin și un culoar de zbor presărat cu împliniri și succese”. 

Cei doi piloți a căror poveste este făcută publică de MApN au absolvit Academia Forţelor Aeriene din Braşov, însă destinul i-a adus împreună la Boboc, în județul Buzău.  Pe Dorian chiar de ziua lui, în noiembrie 2017, iar pe Andrei 1 an mai târziu. De atunci, îi leagă prietenia, dar şi ambiţia de a deveni piloţi instructori.

Succesul nostru de astăzi se datorează efortului colectiv al unei echipe formate din tehnici, controlori de trafic aerian şi piloţi cu multă experienţă. O misiune de zbor începe la preluarea avionului şi se încheie cu o aterizare reuşită. Evaluarea noastră a fost progresivă şi continuă, pe o perioadă de mai bine de 2 ani. În toată această perioadă, am alocat timp şi resurse valoroase perfecţionării noastre”.-lt. Andrei Ilucă

“După multă muncă, am învăţat că tot timpul vin şi satisfacţii pe măsură. Le mulţumim instructorilor noştri pentru răbdare, pentru încrederea acordată şi profesionalismul de care au dat dovadă. Sperăm să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor lor, cu un plus de energie şi prospeţime. Pentru noi, ce este mai interesant şi mai provocator în această meserie, abia de-acum începe!” -lt. Dorian Proroc, pilot instructor în Baza Aeriană de la Boboc, din județul Buzău.

Sursa foto: Baza Aeriană Boboc/Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene