Actualitate

(FOTO) Vestea pe care o așteptau șoferii care merg spre Brașov

Vin vești bune pentru șoferii care circulă pe DN 10 Buzău-Brașov. Cât de curând vor scăpa de timpul lung pierdut în coloană, la semafoarele amplasate în zona barajului de la Siriu. Primul tronson semaforizat va fi scurtat cu aproape 1 km, după ce, în ultimele luni, în zonă au fost amplasate plase de protecție pe versantul de pe marginea DN 10 astfel încât pietrele de pe deal să nu mai alunece pe șosea, punând în pericol participanții la trafic.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău anunță că lucrările de amplasarea a plaselor de protecție la km 80 s-au încheiat zilele trecute, după câteva luni în care s-a lucrat la Siriu.

Sursa foto Fb/ DRDP Buzău

“Contractul ce vizează obiectivul “Punere în siguranță drum național DN10 pentru diminuarea riscului de blocare a acestuia ca urmare a căderilor stâncilor de pe versanții adiacenți” a fost semnat în data de 04.05.2022 și a fost finalizat în data de 04.08.2023. Lucrarea de punere în siguranță a versantului, a avut loc pe sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 80+660 – 80+980, zona barajului Siriu. În cadrul proiectului s-au executat:

-lucrări de rănguire;

-montare de ancore și stâlpi;

-întindere de plase de protecție și retenție.

În cadrul contractului, ca materiale folosite și activități au fost: 7000 metri liniari de rănguire versanți, plasă ancorată – 215 metri liniari, barieră de retenție de 1000 kilojouli. S-au folosit aproximativ de 80 tone de ciment  pentru cimentarea ancorelor.”

Din moment ce lucrările s-au încheiat, urmează o decizie așteptată de șoferi de o bună perioadă de timp: mutarea semafoarelor, astfel încât tronsonul cu restricții să fie mult mai scurt, cu 800 m, ceea ce va însemna mai puțin timp pierdut în trafic.

“Odată finalizat acest contract, după ce se va face recepția lucrărilor, primul sector semaforizat de pe DN 10 sensul Buzău – Brașov se va scurta cu 800 de metri. De la 1,350 km va fi scurtat la 550 m”, anunță DRDP Buzău.