Actualitate

(FOTO & VIDEO) O afacere ilegală cu tutun i-a trimis după gratii. Doi buzoieni, reținuți de polițiști

Doi bărbați din Buzău, de 47 și 54 de ani, au fost reținuți de polițiști, pentru că au fabricat ilegal țigări. Nu e prima oară când ajung în atenția polițiștilor pentru astfel de fapte, dar, de data aceasta, buzoienii au ajuns după gratii.

Cei doi bărbați colaborau cu o femeie din Luduș în această afacere. De la ea făceau rost de tutun. Apoi, odată ajunși în posesia mărfii, buzoienii prelucrau tutunul și îl transformau în țigarete, pe care ulterior le vindeau în tot județul. Primeau comenzi prin intermediul telefonului, apoi livrau marfa direct clienților. Numai că, între timp, polițiștii au aflat de îndeletnicirea buzoienilor. Ample percheziții au fost organziate la domiciliile acestora.

“Din cercetări a reieşit că trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din Buzău şi Mureş, s-ar fi aprovizionat şi ar fideţinut la domiciliul tutun şi ţigarete de diverse mărci, stocurile create fiind ulterior comercializate. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vedera continuării cercetărilor 164 kg de tutun, 1280 de ţigarete confecţionate artizanal, maşini de mărunţit şi aparate de injectat”, se menționează într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Cei 3 parteneri de afaceri au fost duși în fața anchetatorilor. Au urmat ore bune de audieri la finalul cărora cei doi buzoieni au fost reținuți.

“Au fost puse în executare trei mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În baza materialului probator administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, doi buzoieni, în vârstă de 47, respectiv 54 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şideţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.”

Astăzi, cei doi buzoieni reținuți vor ajunge în fața procurilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria  Buzău, care vor decide dacă vor primi sau nu o măsură preventivă.