Actualitate

(FOTO&VIDEO) 100 de ani de Economic la Buzău

O întâlnire între foștii și actualii elevi, foștii și actualii profesori ai Colegiului Economic Buzău a avut loc astăzi, într-un moment plin de însemnătate și emoție.

Astăzi s-au împlinit 100 de ani de la înființarea școlii, care la 1922 era denumită „Școala Comercială Superioară”. De atunci, numai cu profesionalismul, ambiția, tenacitatea și sârguința întregului colectiv al școlii, generații de elevi au promovat și au reprezentat Buzăul în înaltele unități de învățământ universitar, idee susținută și de directoarea școlii, Geta Burducea:

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, i-a îndemnat pe elevii școlii să meargă pe drumul pe care l-au ales, având o gamă variată de opțiuni pe viitor, el fiind la rândul său absolvent de științe economice.

Cele 6 titluri acordate școlii, după anul 1990, titlu de Școală Europeană, Școală Ambasador a Parlamentului European și celelalte distincții din partea instituțiilor și autorităților naționale, fructifică oportunitatea elevilor de a performa în diverse domenii, cum ar fi economie, finanțe și bănci, administrație, juridic și multe alte domenii.

100 de baloane au fost eliberate către cer, reprezentând 100 de ani de existență ai instituției de învățământ. Baloanele au purtat cu ele bilețele pe care profesorii și elevii au scris dorințe, aspirații și gânduri bune, lansându-le către înaltul văzduhului pentru a deveni realitate.

Festivitatea a avut un prim moment în care s-a inaugurat placa aniversară cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de învățământ economic buzoian, un omagiu pentru profesorii și elevii de ieri și de azi, un moment de premiere pentru foștii directori și colaboratorii școlii, un moment de celebrare la Teatrul George Ciprian și o întâlnire pentru povestirea amintirilor, între profesori.

Cum toate realizările Colegiului Economic s-au făcut „împreună”, tot împreună s-a realizat și revista „100 de ani de Economic”, o ediție specială a revistei școlii, „Noi și Europa”.

Mesaje de felicitări au venit și din partea Academiei de Studii Economice din București, cu prilejul sărbătoririi Centenarului. Reprezentanții ASE au felicitat conducerea școlii și cadrele didactice pentru eforturile făcute și pentru generațiile de elevi venite la universitate după o pregătire temeinică în cadrul liceului economic.