Actualitate

(FOTO&VIDEO) Curge apă pe Canalul Vest! Suprafața irigată în Buzău, în creștere după seceta de anul trecut

La Buzău s-a dat startul irigațiilor! Campania de irigații a început prin umplerea canalului de irigații Vest, canal cu o lungime de peste 40 de kilometri, de unde numeroși fermieri vor prelua apă pentru terenurile lor, ca să fie siguri că nu vor avea probleme din cauza secetei.

Se estimează că anul acesta va fi irigată o suprafață mai mare în județul Buzău, comparativ cu anul trecut. Conform directorului Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare, Claudiu Carpen, fermierii nu mai au nici un motiv să se teamă de secetă. Concret, aproximativ 24.000 de hectare vor putea fi irigate în acest an, ANIF Buzău având deja încheiate contracte pentru aproximativ 21.000 de hectare.

„Filiala Teritorială ANIF Buzău începe campania de irigații prin umplerea Canalului C-VEST. La acest moment avem contracte încheiate pe o suprafață de 21.000 de hectare, atât multianuale, cât și sezoniere”, a declarat directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Buzău, Claudiu Carpen.

Sursa-ANIF Buzău

Buzăul a început umplerea cu apă a Canalului de VEST, iar din mai va furniza apă către balastierele și zonele piscicole care au contracte cu ANIF. În doar câteva zile va începe să se furnizeze apă și agricultorilor care au nevoie pentru culturile de toamnă, dar și pentru cele de primăvară.

În plus, din derivațiile deja existente, patru la număr, ANIF Buzău încearcă să ducă apa și în zone care nu au beneficiat până acum de irigații. De exemplu, fermierii din Cioranca și Movila Banului vor putea să primească apă pe viitor, dar asta doar după ce vor fi reabilitate stațiile preluate de la ANIF.


directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare, Claudiu Carpen

Autorul știrilor

Ioana Carpen

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • ,,,,,e bine , rămâne totuși întrebarea de ce nu toate canalele ( județului) au apă?
    ,,,CE MAI AȘTEPTAȚI ????