Actualitate

(FOTO&VIDEO) Provocarea ”bucuriei pentru suflet”, acceptată de patru buzoieni. Au făcut sute de kilometri ca să ducă speranța în Apuseni

Un calup de clipuri, cu încărcătură emoțională ce nu poate fi trecută cu vederea, a fost încărcat pe paginile pasionaților de off-road din întreaga țara, după ce weekend-ul trecut a devenit weekend-ul „bucuriei pentru suflet”. Zeci de oameni și-au unit forțele pentru a arăta încă o dată ce înseamnă off-road-ul și pentru a demonta ideea prin care pasionații de extrem își doresc doar să pericliteze echilibrul naturii prin roțile lor mari, mașinile înălțate și motoarele modificate. Off-road-ul nu este despre câți bani te-a costat mașina sau despre câți bani au fost necesari ulterior achiziționării acesteia. Off-road este despre cât de tare îți pasă de cei care văd lumina zilei prin geamul spart al unei odăi sau cei care trăiesc cu frica zilei de mâine.

Concret, aproximativ 25 de mașini au strâns pasionații de off-road pentru o ieșire ce va rămâne întipărită atât în sufletele lor, cât și în sufletele celor care i-au primit în casă. Cum gesturile frumoase nu se fac doar de Crăciun, tinerii au încărcat mașinile până la refuz cu provizii achiziționate dintr-un supermarket și s-au pus la drum, pe un traseu lung de aproximativ 300 de kilometri.

La provocare a răspuns și cunoscutul buzoian pasionat de off-road, Cosmin Crăciun. Alături de alți trei buzoieni, au pornit la drum spre Apuseni în toiul nopții. Zeci de pasionați au mers pe drumurile șerpuite din pădurile Apusenilor în căutarea sufletelor chinuite, greu încercate la bătrânețe, sau care sunt neputincioase în fața vremurilor actuale. De la bătrâni fără posibilități până la tineri cu mulți copii, toți pe o rază de 300 de kilometri, poziționați pe drumuri greu accesibile au primit daruri, dar și multe zâmbete.

Cel care s-a ocupat de toată acțiunea este un tânăr originar din Brașov, care a strâns sumele de bani și s-a ocupat de organizarea întregii activități. Luni de zile, tinerii pasionați de off-road au făcut donații în conturile lui pentru ca mașinile care pornesc la drum să fie cât mai încărcate.

Clipurile încărcate pe Facebook au un puternic impact emoțional și îi arată pe oamenii din Apuseni exact așa cum sunt, simpli și senini. Ei au împlinit vârste impresionante, trecuți majoritatea de 90 de ani. Însă, nu și-au pierdut simțul umorului și nu au cedat în fața greutăților. Tinerii au discutat despre viață, trecut, prezent și viitor și au încercat să însenineze ziua celui mai bătrân dintre cei pe care i-au vizitat. Acesta a împlinit vârsta de 100 de ani, nu mai vede și are și probleme cu auzul. Cu mâinile muncite, dar îmbrăcat frumos și curat, spune că supărarea sa este că nu mai poate ține minte cu cine vorbește.

Cei care au primit vizita comunității off-road se vor bucura de oaspeți darnici și în apropierea Crăciunului.