Actualitate

(FOTO&VIDEO) Vile și mașini de lux, averea unor proxeneți din Buzău. Percheziții în țară și peste granițe pentru destructurarea grupării

Au făcut o avere de pe urma mai multor tinere pe care le-au trimis să-și vândă trupurile pe bani peste granițe. Și-au umplut conturile, și-au cumpărat case și mașini de lux. Vorbim despre 12 buzoieni care din 2017 au început să racoleze tinere și să le trimită să se prostitueze în Anglia și Irlanda. Polițiștii au organizat, zilele trecute, zeci de percheziții în țară, dar și în Irlanda. 5 indivizi din Râmnicu Sărat, printre care două femei, au fost arestați preventiv, iar alți 4 au fost plasați sub control judiciar.

Ancheta polițiștilor și procurorilor DIICOT Buzău a scos la iveală faptul că începând din 2017, 12 persoane din Râmnicu Sărat, rude, ar fi constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în prezent. Concret, membrii grupului au racolat mai multe tinere din Buzău, Vrancea și Brăila, pe care le-au transportat în Marea Britanie și Irlanda. Aici, fetele practicau prostituția, banii obținuți fiind însușiți de proxeneți.

“Membrii grupului ar fi racolat, în perioada menționată, mai multe tinere, din diferite județe de pe teritoriul României (Buzău, Vrancea, Brăila), pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie și Irlanda şi pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în folosul acestora. Serviciile sexuale ar fi fost anunțate pe site-uri web dedicate, iar actele infracționale s-ar fi săvârșit în apartamente închiriate, din diferite oraşe. Membrii grupului ar fi transferat încasările în România, unde ar fi achiziționat diferite active valoroase, bunuri mobile și imobile, în vederea disimulării originii ilicite a veniturilor”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Între timp, însă, anchetatorii au intrat pe fir. Zilele trecute, polițiștii și procurorii din Buzău au organziat 17 percheziții în țară dar au descins și la două adrese din Irlanda.

“Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău și procurorii  DIICOT Buzău au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în România – în Buzău și Ilfov, la imobilele utilizate de persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. De asemenea, au fost puse în executare alte 2 mandate de percheziție domiciliară, în Irlanda, în Galway și Limerick. Doi polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu doi procurori din cadrul DIICOT Buzău s-au deplasat în Irlanda, pentru acordarea de suport operativ.”

În urma descinderilor din România, au fost ridicate sume importante de bani dar și mașini de lux.

“În urma perchezițiilor din România, au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 21.470 de euro, 4.300 de lei, 70 de lire sterline, 12 telefoane mobile, mai multe carduri bancare, un laptop, o cantitate de drog de mare risc (cocaină) și înscrisuri. De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la șase imobile și șase autoturisme, până la concurența a 481.000 de lire sterline și 427.000 de euro. Două dintre autoturismele indisponibilizate, în valoare de 100.000 și respectiv 40.000 de euro, au fost preluate în custodie de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. În urma perchezițiilor din Irlanda, a mai fost depistat un bănuit. De asemenea, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 9 telefoane mobile, un laptop și  înscrisuri.”

La sediul DIICOT Buzău au fost audiate 9 persoane. Cinci suspecți, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, au fost arestați preventiv. Faţă de alte patru persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Râmniceanul de 38 de ani nu este cercetat doar în acest caz. Chiar zilele trecute el a ajuns în vizorul polițiștilor pentru nereguli săvârșite în trafic.