Actualitate

(FOTO&VIDEO)Imagini de-ți întorc stomacul pe dos într-un restaurant din Buzău

Sănătatea a mii și mii de buzoieni a fost, multă vreme, pusă în pericol de inconștiența de care un operator economic cu mai multe puncte de lucru în orașul Buzău a dat dovadă luni și luni la rând. Dezastrul din bucătăria unui local aflat într-o zonă cu bun vad comercial a fost prezentat zilele trecute prin filmulețe și fotografii pe contul său oficial de Facebook de însuși comisarul șef al Comisariatului de la Galați al Protecției Consumatorului, Claudiu Sorin Susanu, supranumit și Catani de la OPC. Susanu, șeful CRPC Galați, instituție căreia i se subordonează și Protecția Consumatorului Buzău, a verificat personal Bistro-ul de pe bulevardul Gării, unde a găsit o situație absolut incredibilă. În imaginile postate de Susanu, care par incredibile, se vede o bucătărie infectă, cu mizerie peste tot, alimente și mâncăruri ce par de mult depreciate, toate preparate în condiții incredibile. Dovezile prezentate de Susanu îți întorc stomacul pe dos și au creat, în ultimele zeci de ore, o adevărată rumoare în rândurile comunității buzoiene. În urma controlului, cârciuma a fost închisă temporar, așa după cum a precizat chiar Sorin Susanu în postarea sa pe Facebook. Însă, după doar două zile, Bistro-ul a fost deschis, iar la ora documentării acestui material, funcționa în parametri maximi. Iată postarea și imaginile surprinse de Susanu în timpul controlului de la Buzău, însoțite de comentariul autorului.


În replică, proprietarul localului, Sorin Cristea a declarat pentru Șansa News că a fost un control al ANPC, s-au luat măsuri, dar că ceea ce a apărut în spațiul public este mult exagerat.

„La nivel național, la Protecția Consumatorului, e mai severă legislația. Nu spun că suntem perfecțiunea întruchipată sau că nu facem greșeli, dar de la ce facem și ce s-a scris în presă, e mare diferență. Nu vorbim despre mizerie sau ce scrie în presă, așa mult m-a afectat. Dovada faptului că domnii au făcut o constatare, am făcut remedieri, remedierile se puteau face în timp real. Au spus că lasă decizie de închidere și revin dacă remedierile sunt făcute. Eu am sunat la câteva ore, dar dacă se întorceau în câteva ore, nu mai semăna a control. Au avut onestitatea profesională, chiar dacă au venit spre sfârșitul programului a doua zi, ne-am bucurat, au ridicat restricțiile după nici 24 de ore. Pentru noi ca și companie Horeca, chiar dacă nu ne face onoare situația, noi suntem mândri că avem conștiință profesională și facem treburile bine. E un sistem sensibil Horeca și se pot strecura greșeli, dar, în niciun caz, ce am suportat noi. Concret să vă spun, ar trebui să citesc de pe procesul verbal, dar nu îl am, ca să pot explica. Eu nu vreau să vorbesc în necunoștință de cauză.”

În aceste condiții, se pune întrebarea de când funcționează într-o asemenea manieră localul sus amintit, dar, mai ales, câte astfel de cazuri sunt în Buzău, județ în care, din câte se știe, există instituția numită OPC, condusă, de mulți ani, de Nicușor Dinulescu.