Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

IDEE UNICĂ LA RÂMNICU SĂRAT! Cum sunt atenționați locuitorii că trebuie să poarte mască în apropierea școlilor

Purtarea măștii de protecție în apropierea unităților de învățământ a devenit obligatorie în toate orașele așa că autoritățile din Râmnicu Sărat au venit cu o idee inedită prin care încearcă să prevină încălcarea acestei măsuri. Mai exact, s-a decis ca pe toate trotuarele din apropierea unităților de învățământ să fie scrise mesaje prin care trecătorii sunt anunțați că intră în perimetrul în care purtarea măștii de protecție este obligatorie.  Astfel de mesaje însoțite de desene vor apărea pe toate trotuarele din apropierea tuturor unităților de învățământ din oraș, iar primele ”lucrări” au fost deja finalizate.

”Urmare a hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în municipiul nostru sunt derulate acțiuni de informare cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri distanță față de fiecare instituție de educație. Echipele societății Acvaterm pun în aplicare această măsură într-un mod eficient, anunțând prin imprimarea pe asfalt a mesajului, intrarea în zonele supuse obligativității de purtare a măștii. Protejându-ne reciproc în continuare, vom reuși să depășim cu bine această perioadă”, au informat autoritățile locale din municipiul Râmnicu Sărat.

Primarul Sorin Cârjan este de părere că România trece printr-un moment greu și că acum, mai mult ca niciodată, este momentul ca toată lumea să respecte regulile impuse, iar prin aceste mesaje speră ca tot mai mulți locuitori să conștientizeze importanța purtării măștii de protecție.

”În primul rând, am vrut să facem vizibil locul din care măsură trebuie respectată și dacă văd acest semn care le arată că masa este obligatorie regula să fie respectată. Și cu cât respectăm cât mai mulți aceste reguli, cu atât mai mult vom ține Râmnicul la un nivel mic al infectărilor”, a spus Sorin Cârjan.

Sorin Cârjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat

De la debutul pandemiei, municipiul a avut 319 cazuri COVID-19, dintre care 284 s-au vindecat, 9 persoane au decedat, iar în prezent mai sunt active 26. În total, la Râmnicu Sărat s-au făcut 1.185 de teste.