Actualitate

Imaginea disperării! Spitalul Județean Buzău, blocat de pacienții COVID! Bolnavii cu alte urgențe, ținuți pe holuri

Disperare, neputință și suferință. Bătrâni bolnavi care au nevoie urgentă de îngrijire medicală își așteaptă rândul la consult pe holurile Spitalului Județean. Unitatea medicală este blocată de pacienții COVID-19, iar pentru a le face un loc cât mai comod, ferit de frig și de ploaie, și celorlalți pacienți care vin la UPU cu alte afecțiuni decât infecția cu SARS-CoV-2, conducerea spitalului a luat decizia să amenajeze paturi chiar în zona de intrare, aproape de birouri.

 ”Toate celelalte zone din Unitatea de Primiri Urgențe sunt pline în acest moment. Am decis să pun paturi pe hol la Direcție ca să pot face altă zonă de triaj și să mai golesc din Ambulanțe”, a explicat pentru șansanews.ro, Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău.

Deocamdată, în holul spitalului au fost amenajate șase paturi, care deja sunt ocupate. Îmbrăcați, cu fesuri pe cap, înveliți cu pături, unul lângă altul, bolnavii așteaptă să fie văzuți de medicul de gardă. A fost singura soluție găsită de managerul unității pentru ca ambulanțele care formează coadă în curtea unității medicale să fie eliberate pentru a putea pleca către alte urgențe, iar bolnavii care sunt negativi la COVID să poate sta într-o altă zonă și să nu intre în contact cu bolnavii infectați cu SARS-CoV-2.

sursa foto: Facebook Gabriel Avrămescu

”Aceasta este imaginea disperării. Se întâmplă acum, la Spitalul Județean din Buzău. Din cauza valului de persoane infectate cu Covid, triajul s-a mutat pe holuri. Locuri la terapie intensivă nu mai sunt demult. Dacă Spitalul Județean intră în colaps, județul nostru rămâne fără sistem de sănătate”, a scris deputatul PNL Gabriel Avrămescu, pe pagina de Facebook alături de fotografiile postate în acest articol.

Avalanșa de cazuri din ultima lună, peste 4.000 de confirmări cu SARS-CoV-2, în perioada 16 septembrie-16 octombrie, a blocat Spitalul Județean. Claudiu Damian, a declarat pentru șansanews.ro că în prezent, în unitatea medicală sunt internați 137 de pacienți cu COVID, iar 25 dintre ei se află în Unitatea de Primiri Urgențe. Sunt pozitivi și ar fi trebuit să fie internați pe o secție specială, dar nu mai sunt locuri. Nici la ATI  nu mai e niciun loc. Toate cele 14 sunt ocupate. Aici locurile sunt eliberate doar în urma unui deces.

”Suntem în război cu un virus parșiv care ne poate ataca oricând mama, sora, fratele”, a mai scris deputatul Gabriel Avrămescu care , prin postarea sa îndeamnă și la vaccinare

”Avem însă arme. Avem VACCINUL! E timpul să fim responsabili, să ne protejăm și să îi protejam pe cei dragi, să ne păzim familia și viața. Buzăul este încă sub media națională la rata de vaccinare”, a scris deputatul PNL.

Buzăul a raportat astăzi peste 300 de îmbolnăviri noi și din  păcate și un număr mare de decese, iar printre cei care și-au pierdut viața după infecția cu SARS-CoV-2 se numără și o adolescentă de 17 ani, fiind și cea mai tânără persoană din Buzău care a murit după confirmarea cu COVID