Asociația Pro Infrastructură vine cu noi solicitări care vizează DN2 E85. ONG-ul, care susține de mult timp necesitatea ca acest drum să fie marcat conform sistemului 2+1 alternativ solicită acum ridicarea limitei de viteză pe porțiunea Sinești-Movilița din județul Ialomița. Acesta este singurul tronson marcat în sistem 2+1 și și-a dovedit eficiența prin faptul că de când a fost marcat ca atare, pe acest sector nu s-au mai înregistrat accidente mortale. În zonă, viteza e limitată la 80 de km pe oră, iar Asociația Pro Infrastructură cere creșterea vitezei la 100 de km pe oră, ca o recunoaștere a siguranței rutiere mult mai mare. ONG-ul solicită, de asemenea, extinderea profilului 2+1 alternativ pe întreaga lungime a DN2, cu parapeți ușori care să separe fizic cele două fluxuri de trafic.
”În urmă cu două zile a avut loc un nou accident mortal prin ciocnire frontală lângă Urziceni pe faimosul DN2 marcat populist “1+1 dar pentru șmecheri 2+2”. Vrem să discutăm astăzi despre situația limitelor de viteză pe acest drum care este cel puțin bizară.
Porțiunea #2plus1alternativ dintre Sinești și Movilița are un palmares de siguranță mult superior dar este limitată la 80 km/h. Restul drumului (în sistem rutier 1+1 criminal) are limita la 100 km/h. Dată fiind siguranța pe cele două tipuri de marcaj, ar trebui să fie invers!
Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să ridice de urgență limita de viteză pe porțiunea 2+1 Sinești-Movilița la 100 km/h ca o recunoaștere a siguranței rutiere mult mai mare și, așa cum am cerut de nenumărate ori, să extindă rapid profilul 2+1 alternativ pe întreaga lungime a DN2, instalând de această dată și parapet ușor care să separe fizic cele două fluxuri de trafic”, transmite Pro Infrastructura
La finele lunii trecute, după ce 10 oameni au murit în doar câteva zeci de ore pe DN 2, supranumit și ”șoseaua morții”, un drum depășit pentru actualele valori de trafic, și ministrul Transporturilor a cerut Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere transformarea DN2, astfel încât să se poată circula alternativ.
Mai exact, Cătălin Drulă a cerut CNAIR ca DN2 să devină un drum pe care să se circule în sistem 2+1 alternativ. Ministrul recunoaște că nu e o soluție care să poată fi implementată peste noapte, dar este una viabilă, care ar putea duce la reducerea numărului de accidente grave de circulație. Ar fi o soluție cel puțin până ce se va putea circula pe autostrada A7, aflată în faza de licitație pentru primul tronson, Ploiești – Buzău. Ministrul mai spune că a cerut CNAIR să se inspire din modelul suedez. Asta înseamnă, printre altele, separator median între sensuri care să prevină intrarea pe contrasens (şi accidentele frontale), benzi uşor mai înguste pe sensul cu 2 benzi pentru a lăsa o bandă mai lată pe sensul cu 1 bandă (astfel încît în caz de avarie, un vehicul rămas în pană să poată fi ocolit), zone de tranziţie de la 2+1 la 1+2 corect semnalizate şi trasate și integrarea intersecţiilor la nivel (cu viraje la stânga) de pe DN2 în zonele de tranziţie.
Adaugă comentarii