SĂNĂTATE Social

Începe jalea! Explozie COVID-19 în Spitalul Județean! 7 cadre medicale, infectate

7 cadre medicale din secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzău au fost confirmate, duminică seară,  cu COVID-19, testele fiind efectuate după ce 4 pacienți din această secție au fost depistați cu noul coronavirus.  

Cele 7 cadre medicale contaminate sunt un medic, 4 asistente și 2 infirmiere, dintr-un total de 38 de angajați ai spitalului  de pe secția de Boli Interne care au fost testați.
Toate cele 7 cadre medicale confirmate cu COVID-19 vor fi internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău.
”A fost demarată o anchetă epidemiologică iar luni se va decide ce personal urmează a fi testat”, a anunțat directorul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.
Bomba cu coronavirus a explodat în Spitalul Județean Buzău în acest week-end. Inițial, a fost confirmată cu  COVID-19 o bătrână de 87 de ani, care era internată la Boli Interne de circa o săptămână.
Femeia a fost testată pentru că urma să meargă într-un azil de bătrâni iar procedura prevede ca oricine intră într-un asemenea așezământ să fie testat înainte. Astfel, s-a descoperit că pacienta este infectată și a fost demarată testarea în masă atât a bolnavilor din această secție cât și a cadrelor medicale care lucrează aici.
În urma testelor prelevate de la ceilalți bolnavi de pe secție, s-a constatat că alți 3 pacienți, cu afecțiuni grave și vârstnici, sunt contaminați.
Ei au fost transportați la Spitalul Municipal din Rm. Sărat.
Imediat, au fost testate și cadrele medicale, atât sâmbătă cât și duminică, iar rezultatele au indicat, iată, infectarea primilor  7 angajați din cel mai mare spital din județul Buzău.
În urma acestei situații, secția de Boli Interne a fost închisă.