Focurile vii, trovanții, munții de sare, vulcanii noroioși sau așezările rupestre sunt doar câteva dintre locurile care încântă privirile oricui și care fac din Ținutul Buzăului un areal unic. Sunt obiective turistice care atrag din ce în ce mai mulți turiști și care sunt promovate intens, inclusiv peste granițe, odată cu declararea Ținutului Buzăului geoparc UNESCO și, de câteva zile, cu includerea acestui areal în Ruta Cultural Turistică a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) din România.
La promovarea comorilor naturale întâlnite în județul Buzău au decis să dea o mână de ajutor și elevii Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive. Tinerii au realizat un videoclip pe care l-au postat pe rețelele de socializare în care, prin intermediul imaginilor dar și a limbajului mimico-gestual prezintă obiectivele turistice dar și importanța acestora. Astfel, tinerii vin și în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale, ajutându-le să înțeleagă valoarea acestor obiective din județ.
Videoclipul realizat de elevi poate fi urmărit pe pagina de Facebook a Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.
“Recunoscând importanța geoștiinței în rezolvarea provocărilor majore cu care se confruntă omenirea astăzi, Conferința Generală a UNESCO a proclamat 6 octombrie drept Ziua Internațională a Geodiversității. Cu această ocazie, elevii noștri și-au propus să facă mult mai accesibilă cunoașterea obiectivelor de valoare mondială din Geoparcul Ținutul Buzăului. Astfel, folosind imaginea, cuvântul și interpretarea în limbaj mimico-gestual, ei au realizat acest videoclip. Vă invităm să-l vizionați și să vizitați Geoparcul Ținutul Buzăului!”
Adaugă comentarii