Actualitate POLITICĂ

INTERVIU INCENDIAR DAT LUI ION CRISTOIU! Ce a putut spune primarul Toma despre relația cu președintele PSD, Marcel Ciolacu! Ce îi reproșează! Cum l-a marcat pe edil o femeie în neglijeu

Primarul Buzăului, Constantin Toma, îi reproșează șefului său de partid, cel care l-a propus de altfel și l-a sprijinit să câștige Primăria, că trebuia să facă demersuri pentru ca partidul să aibă o conducere aleasă, la Congres, și nu una interimară, pentru atât de mult timp.

Într-un interviu pe ZOOM acordat jurnalistului Ion Cristoiu, primarul Toma a declarat că nu îi poate reproșa nimic altceva lui Marcel Ciolacu decât că nu a organizat mai repede alegeri în interiorul partidului, astfel încât PSD să treacă de la conducerea interimară, la una aleasă de membrii de partid.

”Tipul ăsta(n.r.Marcel Ciolacu) chiar merită. E un tip care poate nu are o anvergură care  să ne pună jos pe toți, dar e foarte echilibrat, gândește, nu ia decizii pripite absolut deloc și reușește să aleagă oameni buni. Singurul lucru pe care pot să i-l reproșez, dar nu știu care e conjunctura la București,  este că, el ori altcineva, trebuia să taie coada pisicii și să avem conducere stabilă. E rău pentru țară, nu doar pentru PSD ”.

Întrebat ce nu merge în PSD dar și ce ar trebui schimbat, dat fiind că partidul a pierdut ultimele alegeri, dar și simpatia tinerilor și chiar pe cea a pensionarilor, Constantin Toma a declarat:

”În primul rând trebuia să fie o conducere stabilă, treaba asta cu conducerea interimară nu trebuia să stea atât în așteptare. Chestia asta cred că a dăunat mult partidului. Cât mai repede să se întâmple. Trebuie promovați oameni de valoare, asta e valabil pentru toate partidele, dar eu vorbesc acum în numele PSD. (..) E mult de schimbat în PSD. Nu e așa simplu. Sâmbătă am o întâlnire cu Marcel  Ciolacu, probabil o să vorbim de ale noastre, vreau să vin cu o listă pentru alegeri, pentru municipiu, care să nu semene cu nimic din ce a fost până acum.  De ce a pierdut PSD-ul tinerii? Probabil că nu s-a dorit să se lucreze cu tineri de valoare. Ca să câștigi din nou teren nu e o glumă. La alegerile anterioare am pierdut și pensionarii, care erau o masă puternică a PSD”

În cadrul interviului acordat jurnalistului Ion Cristoiu, Constantin Toma a povestit și un episod haios, de pe vremea când își făcea campanie, din ușă în ușă, pentru câștigarea fotoliului de primar.

Într-o astfel de acțiune, door to door, Toma povestește că a ciocănit la ușa unui apartament din Buzău, de la etajul 10. I-a deschis o doamnă într-un neglijeu, care atunci când a auzit că este de la PSD, a avut o replică ce l-a marcat pe edil și l-a făcut să renunțe la campania din ușă în ușă.

”M-a pus în anii 90 Marcel să facem door to door. La un moment dat, la un apartament, mi-a deschis o doamnă într-un neglijeu, i-am zis că sunt de la PSD și atunci mi-a zis -du-te dracu cu PSD-ul tău cu tot. I-am zis lui Marcel că nu mai fac ”.

Trecând la lucruri mai serioase, Toma a dezvăluit în interviul luat de jurnalistul Ion Cristoiu ce l-a determinat să se poziționeze împotriva fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, la adresa căruia a avut de-a lungul vremii mai multe critici, lansate inclusiv pe rețelele de socializare:  

”Nu mi-a făcut nimic personal, dar nimeni nu a adunat după 90 atâta ură într-o perioadă atât de scurtă, lupta cu justiția, modul lui de comportament nu au atras nimic bun. Făcea lucrurile de unul singur. Au fost și lucruri bune pe partea economică, socială, dar lupta lui a creat o imagine proastă”

În ceea ce privește campania care va să vină, primarul a dezvăluit că nu are emoții și că, personal, crede  că va crea, cu scorul pe care-l va obține, o surpriză, inclusiv la nivel național, pentru că, spune el, stă foarte bine în sondaje.

”Acum depinde omul și ce a făcut pentru oameni. Va depinde mult omul, nu de la ce partid este”.

Interviul integral AICI