Actualitate

INUNDAȚII LA LOPĂTARI. Apa a intrat în curți și a stricat drumurile. Pericolul persistă(VIDEO)

Rupere de nori la Lopătari, localitate aflată, marți, pentru mai puțin de o oră sub avertizare cod roșu de vijelii.

O ploaie puternică s-a abătut localității. În doar câteva zeci de minute, drumurile au fost acoperite cu apă.

Pârâul Slănic și-a ieșit în matcă și a inundat două gospodării. De asemenea, izvorul Brebu  s-a umflat și a provocat probleme.

” Avem două gospodării inundate și foarte probabil vom mai primi și alte semnale de la localnici. Am sunat la Prefectură, la ISU, am vorbit cu domnul subprefect. Trimitem o motopompă să scoată apa din cele 2 gospodării. Acum plec în localitate, să inventariem pagubele. Drumurile sunt făcute varză, pârâul Slănic a venit mare și a stricat toate trecerile tubulare peste pârâu, izvorul Brebu s-a umflat și el”, a declarat primarul din Lopătari, Vasile Lefter.

Iar pericolul nu a trecut. Comuna Lopătari este sub avertizare hidro cod roșu până marți, la ora 20.00.

Conform specialiștilor, sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL  pe râurile din bazinele hidrografice: Slănic, Câlnău – bazin superior amonte S.H. Costomiru, Râmnicu Sărat – bazin superior amonte S.H. Tulburea, județele Buzău și Vrancea. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Slănic – bazin superior amonte S.H. Lopătari.

Iată ce a postat pe facebook o buzoiancă din satul Luncile:

Publicată de Elena Baraboiu pe Marţi, 7 iulie 2020