Actualitate Agricultura acum

Invazie de insecte și dăunători în culturi. Ce trebuie să facă agricultorii

Invazie de insecte și alți dăunători care pot compromite culturile de grâu, dar și pomii ori vița de vie dacă agricultorii nu vor interveni rapid și nu vor aplica tratamente.

Din cauza ploilor abundente, în culturile din județul Buzău și-au făcut apariția dăunătorii și insectele.

” Din cauza precipitațiilor și a temperaturilor,  umiditatea atmosferică e ridicată favorizează apariția multor dăunători, în special pe culturile însămânțate în toamnă, mă refer la  grâu și rapiță, dar și la gume, livezi, pomi fructiferi, viață de vie”, a declarat directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea

Pentru că sunt riscuri ca acestea să afecteze serios plantele, indiferent că vorbim de grâu, de rapiță, de orzul de toamnă sau chiar și de pomi și de vița de mie, specialiștii recomandă agricultorilor să intervină cât mai repede și să aplice tratamente care să înlăture pericolul

”Agricultorii trebuie să ia măsuri urgente pentru a limita proporțiile afectate de dăunători tratamentele sunt musai și în mod clar se impun in această perioadă ”, a mai spus Florea.

Ploile din ultima perioadă sunt bune. Agricultorii se bucură că umiditatea din sol este bună și în sfârșit sunt premisele unui an agricol bun. Însă apariția dăunătorilor dar și zilele în care plouă cu grindină îi întristează pe cei care își lucrează cu greu pământurile. În ultimele zile, piatră a căzut mai ales în zona de deal a județului Buzău, acolo sunt plantații însemnate de viță de vie:

”Au fost afectate anumite culturi, în special pe zona de deal, dar grindina a fost de mici dimensiuni, încă nu a pus o problemă serioasă. Dincolo, de asta, repet, se impun tratamentele specifice acolo unde este cazul pentru a înlătura dăunătorii”, a mai precizat directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea.

Județul Buzău, la fel ca întreaga țară, este în continuare sub o informare meteo de ploi. Meteorologii spun că până vineri noapte la ora 23.00 trebuie să ne așteptăm la ploi însemnate, în unele locuri cantitatea de apă prognozată fiind de până la 25 -50 de litri pe metrul pătrat.