Actualitate

Ion Mănescu, patronul grupului de firme Constam, răpus de COVID-19

Patronul Constam, buzoianul Ion Mănescu, a fost răpus de infecția cu SARS CoV-2. Mănescu a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău, acolo unde se afla de mai multă vreme.

Medicii au încercat să-l salveze pe omul de afaceri care avea 78 de ani, însă nu au reușit. Virusul a fost mai puternic și l-a răpus, în cele din urmă, pe Ion Mănescu.

Se pare că el nu era vaccinat anti-COVID.

Ion Mănescu a fondat și condus din anul 1996 Constam Grup, companie care a luat naștere ca o afacere de familie, orientată către domeniul construcțiilor. Între timp, afacerea s-a dezvoltat iar grupul a devenit unul dintre cei mai reprezentativi jucători din domeniul construcțiilor din România, furnizând servicii și produse pentru proiecte importante de infrastructură precum Autostrada Soarelui, tronsonul de autostradă Sibiu-Nădlac, fundațiile a 50% dintre centralele eoliene din România și numeroase cartiere rezidențiale.

sursa: Forbes.ro

Afacerea familiei va fi dusă mai departe de cei doi fii ai lui Ion Mănescu, Florentin și Bogdan Mănescu, care lucrau, oricum, de ani de zile, alături de tatăl lor.