Actualitate

Isprava unui adolescent din Buzău: a furat o mașină și a condus beat

Un tânăr de 17 ani din județul Buzău a fost reținut de polițiștii ialomițeni după ce a furat un autoturism staționat în localitatea Manasia, pe care ulterior l-a condus sub influenţa băuturilor alcoolice și fără să dețină permis de conducere.

Luni, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au fost sesizați prin apel 112, de un bărbat din comuna Manasia, cu privire la faptul că o persoană i-ar fi sustras autoturismul, ce se afla staționat în fața unui magazin din localitate.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de ordine publică și poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Urziceni și secțiilor arondate, autoturismul în cauză fiind depistat în cel mai scurt timp pe o stradă din localitatea Manasia.

De asemenea, a fost identificat conducătorul auto, un tânăr de 17 ani din județul Buzău, care în momentul depistării mirosea a alcool.
În urma testării alcoolscop, a reieșit faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, cu o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus de polițiști la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice.

Tânărul de 17 ani a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Ialomița.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.