Pâinea este aliment de bază pentru majoritatea. Mulți dintre noi ne simțim obosiți după ce am mâncat pâine și nu știm care este motivul. Potrivit specialiștilor în nutriție, de multe ori nu avem mese echilibrate cu pâine, iar masa devine predominant bogată în carbohidrați rafinați. Chiar și ingredientele pe care le consumăm în mod obișnuit cu pâine, cum ar fi ouăle, brânza pot să contribuie la somnolență, deoarece sunt bogate în proteine și grăsimi.
Când mănânci pâine, există o eliberare rapidă de insulină în corpul tău, care este declanșată de carbohidrații rafinați. Hormonul care determină corpul nostru să adoarmă este melatonina. Această melatonină se produce mai mult atunci când masa noastră are cantități mari de carbohidrați rafinați.
În plus, pâinea e un aliment cu glicemie ridicată. Aceasta înseamnă că îți va crește rapid nivelul zahărului din sânge, ceea ce îți va oferi energie, dar doar pentru o perioadă scurtă de timp, după care te vei simți lent. De asemenea, este cel mai probabil să te simți obosit și amețit după ce ai mâncat pâine dacă ai parte de o dietă lipsită de proteine.
Nu trebuie neapărat să renunți la pâine, ci poți trece de la alternativă de pâine albă la variante cu cereale integrale care declanșează o eliberare mai lentă de insulină, care pot stabiliza zahărul din sânge, eliberând treptat serotonina și menținând nivelul de energie mai ridicat. În acest fel, te vei putea bucura de pâine fără să te simți obosit.
Alternativ, pentru o masă sănătoasă la micul dejun, ia în considerare alimente precum ovăz sau iaurt cu fructe pentru a rămâne plin de energie și a duce un stil de viață sănătos.
Adaugă comentarii