Divertisment

LA MULȚI ANI, GHEORGHE ZAMFIR! 80 DE ANI DE VIAȚĂ, 60 DE MUZICĂ

Gheorghe Zamfir împlinește astăzi 80 de ani. Cel mai cunoscut muzician român pe întreaga planetă, ”regele naiului” așa cum a fost intitulat, Zamfir s-a născut și a copilărit la Găești, Dâmbovița. Ziua de naștere a artistului a fost marcată la radio Focus Fm Regional.

Maestrul Zamfir a transmis un mesaj de ziua lui: “O vârstă rotundă, 80, doar o cifră! Unii ar spune că e mult, poate, dar dragostea de neamul meu și de muzica acestuia nu are vârstă! Dumnezeu mi-a dat un țel și un drum și slavă Lui am reușit, cu umilul meu talent și o imensă cantitate de muncă și dăruire totală, să-i împlinesc vrerea! “

În lunga sa carieră, ce se întinde pe mai mult de șase decenii, muzicianul a compus peste 300 de lucrări muzicale, aparținând genului folcloric, cameral, vocal și instrumental. Gheorghe Zamfir a adus schimbari inovatoare naiului tradițional românesc de 20 de tuburi, înlocuindu-l cu noi variante conținând succesiv 22, 25, 28 și 30 de tuburi, pentru largirea domeniului tonal. A concertat peste tot în lume, elogiile fiind unanime, din Europa, America de Sud, Canada și SUA, până în Australia, Japonia și Africa de Sud.

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu