Divertisment

LA MULȚI ANI, TUTUROR DASCĂLILOR! 5 octombrie este Ziua Educației și Ziua Profesorului

Ziua profesorului şi a celor care activează în educație este sărbătorită anual, pe data de 5 octombrie, în toată lumea. Anul acesta, luni este zi liberă pentru elevi.

Pe data de 5 octombrie sărbătorim atât ziua mondială a educației, cât și ziua profesorului. Profesorii sunt indispensabili dintr-un învățământ de calitate motiv pentru care, Organizația Națiunilor Unite insistă ca toți profesorii care sunt recrutați să fie remunerați pe măsură și să beneficieze de formare profesională, tocmai pentru a fi motivați de resursele educaționale și financiare.

În România anului 2020, realitatea în care ne-a pus pandemia de coronavirus face ca profesorii să aiba o sarcină mult mai dificilă decât în anii anteriori. Pericolul infectărilor au dus la situația în care sute de profesori au cerut ieșirea la pensie anticipată înainte de începerea anului școlar 2020-2021. Școala online este o altă provocare cu care profesorii și elevii se confruntă în această nouă realitate, problemele tehnice și lacunele în predarea online făcând din școala online o încercare atât peste elevi cât și pentru profesorii lor.

Anul acesta, luni 5 octombrie este zi liberă pentru elevi.

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu