Actualitate POLITICĂ

LIBERALII, PRIMII LA DEPUNEREA LISTELOR PENTRU PARLAMENTARE: ”Suntem oamenii care vor schimba Buzăul”

PNL Buzău a dat tonul înscrierii candidaturilor pentru alegerile parlamentare, fiind prima formațiune politică din Buzău ai cărei candidați s-au înscris oficial în lupta electorală programată să aibă loc în decembrie.  Liberalii buzoieni au mers, în această după-amiază, la Biroul Electoral Județean și au depus dosarele de candidatură pentru Camera Deputaților și Senat.

”Este o zi importantă pentru noua echipă de conducere a PNL Buzău. Am venit cu susținerea a 18.874 de buzoieni care au semnat pentru candidații liberali. Suntem o echipă de tineri profesioniști. Suntem o echipă de oameni care s-au întors acasă să-și facă treaba și, împreună, să contribuie la dezvoltarea Buzăului. Am venit aici, în fața buzoienilor, pentru a le recâștiga încrederea în clasa politică și pentru a ne pune proiectele în aplicare, pentru a reda comunității care ne-a crescut ceva din experiența noastră și pentru a face acasă ceea ce am învățat”, a declarat Gabriel Avrămescu, liderul PNL Buzău.

Liberalii sunt pregătiți pentru campania electorală și își doresc să fie cât mai activi, să le prezinte buzoienilor proiectele pe care le au, respectând, totodată, regulile sanitare.

”Noi am demonstrat, acolo unde ne-am desfășurat activitatea, că suntem o forță și că putem reprezenta o forță a schimbării. Și asta s-a întâmplat cu fiecare dintre noi acolo unde am profesat. Sunt convins că oamenii care, astăzi,  au venit în fața dumneavoastră sunt oamenii care pot să însemne o schimbare reală a Buzăului”, a punctat Gabriel Avramenscu, președintele PNL Buzău.

Primul jurnalist care intră în politică îi vrea pe tineri înapoi, acasă

Buzoienii merită să trăiască într-un județ dezvoltat din toate punctele de vedere, spun liberalii. Așa că în programul PNL Buzău se regăsesc proiecte menite să ducă la scăderea ratei șomajului, dar și proiecte care să vină în sprijinul tinerilor și care să-i ajute să își aleagă drumul corect în viață, după finalizarea studiilor.

”Noi trebuie să ne întrebăm, la nivelul societății buzoiene, de ce ne pleacă tinerii.  O să vedeți programe pentru tineri. Trebuie să reușim să-i înțelegem, să construim pentru ei, să reușim să vorbim cu ei aceeași limbă…Este un deziderat al meu în campanie și, ulterior, în programul de parlamentar, dacă voi ieși, și dacă buzoienii vor avea încredere în mine”, a declarat Vlad Pufu, antreprenor, fondatorul grupului media care deține brandurile Focus FM, Focus TV, Șansa buzoiană, ȘansaNews.

Întrebat cum se regăsește în haina omului politic, venind din media, Vlad Pufu a răspuns:

” Cel mai greu lucru este să mă obișnuiesc să vorbesc într-un mesaj politic, dar am intrat să fiu jucător și o să jucăm bine. ”

Lista PNL Buzău pentru Camera Deputaților este deschisă de președintele partidului, Gabriel Avrămescu. Pe locul doi se află Claudia Benchescu, fost consilier în Parlamentul European și consiliera ministrului Economiei. Claudia Benchescu a obţinut, ulterior, un post de conducere în cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. Pe locul 3 la Camera Deputaților se află omul de afaceri Mircea Posea.

La Senat, primul loc pe listă îl ocupă Vlad Pufu, antreprenor media, președintele interimar al Organizației Municipale PNL Buzău, iar pe al doilea loc este Viorel Holban, președinte al Organizației PNL Râmnicu Sărat.