Actualitate

LPS Buzău își face clasă de fotbal feminin! Profesorii buzoieni, cu un pas înainte în susținerea trendului

Sursă FOTO-FRF

Un proiect susținut de Ministerul Educației și Federația Română de Fotbal încurajează formarea de echipe feminine de fotbal și practicarea acestui sport și de către fete. Slonagul este „Fotbalul este și pentru fete”, iar cinci licee din toată țara au fost alese pentru înființarea a cinci clase de fotbal feminin. Printre ele se numără și Liceul cu Program Sportiv Buzău.

Clasa de fotbal feminin va funcționa din toamnă. Nu este însă o premieră, pentru că LPS a pregătit și până acum fete să fie fotbaliste. Au fost trei grupe, pregătite voluntar de profesori, dar cu rezultate remarcabile. Două dintre grupe au ajuns la competițiile naționale, iar cea de-a treia în cele județene. O contribuție importantă a avut însă și FRF, care susține integral costurile deplasărilor la meciurile oficiale ale fetelor.

Acum, odată ce va fi înființară o clasă, vor fi avantajate și fetele de la țară care vor să practice fotbalul, spune directorul Liceului cu Program Sportiv, Cătălin Cighir.

Director Liceul cu Program Sportiv
„Iolanda Balas Soter’’ Buzau -Cătălin Cighir

„Noi avem un număr de trei grupe, pe trei categorii diferite. O parte dintre colegi fac muncă de voluntariat, participăm cu ele la competiții naționale și județene. Există un trend la nivel național, mai ales că FRF oferă decontare integrală pentru transportul la meciurile oficiale. Din grupa pe care o avem la clasa a opta, vor să dea probe, mai am informații că sunt și fete din mediul rural care își doresc să vină”, declară directorul Cătălin Cighir

Ulterior acestui sprijin venit din partea FRF și Ministerului, urmează ca buzoiencele să se poate specializa începând cu clasa a IX-a în fotbal, având posibilitatea ca acesta să fie sportul principal. Minimul admis pentru clasele viitoare la fotbal feminin este de 15 fete, iar maximul de 24.

În afară de Buzău, clase de fotbal pentru fete vor mai fi înființate în Bistrița, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara.