Actualitate

Manevrele care îi pot aduce unui șofer o reclamație online. Pedepsele ar putea fi dublate

Foto cu caracter ilustrativ

Șoferii care conduc agresiv pot fi reclamați online. Poliția Română a creat un mecanism prin care să ajungă mai ușor la șoferii agresivi. Este vorba despre hub-ul creat special, unde șoferii care sunt victimele comportamentelor agresive în trafic pot face sesizări, însoțite de dovezi video, fără ca cei reclamați să le afle vreodată identitatea.

„Suntem pe un loc fruntaș în ceea ce privește violența incidentelor în trafic, dacă le putem numi așa, din cauza faptului că infrastructura este încă deficitară, se întâmplă foarte multe momente de nervozitate la volan și vedem mulți participanți la trafic care fac excese, au acte de violență sau de șicanare față de ceilalți participanți la trafic, iar acum, iată, că se vine cu un sistem foarte eficient”, a declarat, în direct la Focus Fm, deputatul PNL de Buzău, Claudia Benchescu, fost consilier al ministrului Afacerilor Interne și subsecretar de stat MAI.

Tot ce trebuie să facă o persoană care vrea să reclame un șofer agresiv e să intre pe portalul Ministerului Afacerilor Interne – hub.mai.gov.ro –  și să urmeze pașii de acolo, care presupun și încărcarea unui fișier video.

Sunt câteva categorii de comportament agresiv la volan ce pot fi reclamate. Le-a enumerat, la Focus Tv, comisarul șef Gheorghe Colăcel, de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din IPJ Buzău.

Reclamarea online a șoferilor agresivi este o măsură binevenită, însă, ar mai fi nevoie de ceva pentru a-i tempera pe șoferii teribiliști, spune deputatul Claudia Benchescu, fost consilier al ministrului Afacerilor Interne și subsecretar de stat MAI.

Cred cu tărie că trebuie mărite foarte mult și pedepsele pentru cei care săvârșesc infracțiuni în trafic, când vorbim despre conducere fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice sau drogurilor. Un coleg de-al meu, senatorul Alexandru Nazare, are un proiect care a trecut de Senat, care prevede înăsprirea foarte mult a pedepselor, practic se dublează toate pedepsele care țin de aceste lucruri, în special de consumul de consumul și traficul de droguri, dar și alte pedepse care țin, de exemplu, de clanurile interlope sau de cămătărie, și toate acestea sunt legate și cred că înăsprirea pedepselor este un lucru benefic. Cred că și agenții de poliție care nu își fac treaba, cum ar fi cei care sunt mână în mână cu infractorii, ar trebui să fie pedepsiți dur, iar ceilalți, majoritatea, care își fac meseria cu onoare, trebuie să fie premiați, iar acest lucru este prevăzut în noul proiect de lege, care sper că va trece cât de curând și de Camera Deputaților.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian