Actualitate

MĂRTURIA LOCALNICILOR DIN SĂRENI:”Stai cu mortul în casă”! Primarul a cerut ajutorul pompierilor

La Lopătari plouă de aproape o săptămână, iar pârâul Slănic a ieșit din matcă inundând drumul. Forța apelor au înlăturat tuburile care susțineau drumul pe care se făcea accesul auto către Săreni, Chirani și Vârteju. De vineri cele trei sate sunt izolate. Oamenii pot veni la magazinele din comună doar pe două punți pietonale, însă cât timp debitul râului a fost crescut nimeni nu a îndrăznit să le folosească. Cei care au avut nevoie să plece din sat au luat-o prin pădure.

”Suntem izolați complet. Nici la pâine nu ne putem duce. Ieri, a luat-o lumea prin pădure”, spune o localnică din Săreni.

”Este o săptămână de când plouă. Dacă moare cineva nu ai pe unde să-l duci. Stai cu mortul în casă”, spune  altă femeie din Săreni.

Noaptea dintre sâmbătă spre duminică a plouat și mai mult, iar situația s-a înrăutățit. Primarul comunei a anunțat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. O echipă de pompieri a fost la Lopătari și s-a asigurat că toată lumea este în siguranță, iar dacă va fi cazul vor interveni.

Claudiu Constantin, primar Lopătari

De dimineață ploaia a încetat, iar debitul pârâului a mai scăzut. Imediat ce apele se vor retrage, utilajele din comună sunt pregătite să intervină.

Iată cum arată satul Săreni și ce spun localnicii într-o filmare realizată de un localnic din Lopătari.