Actualitate

Mărturie de pe patul de ATI: ”Nu credeam că mi se poate întâmpla mie”. Ce spun medicii pneumologi despre agresivitatea noii tulpini Delta (video)

Medicii și statisticile comunicate în fiecare zi de autoritățile de sănătate publică ne arată că virusul care a ucis în câteva luni mii de români nu iartă pe nimeni. Totuși, de multe ori, pe patul de spital, în stare gravă, ajung pacienți care susțin că nu au crezut că această infecție le va pune viața în pericol. O mărturie sfâșietoare i-a fost făcută, de pe un pat de Terapie Intensivă, de o pacientă medicului pneumolog Cătălin Geambașu, specialist la secția de Pneumologie din cadrul Spitalului Județean. Femeia, în vârstă de 43 de ani, fără alte afecțiuni, încă se luptă pentru viața ei, iar medicii de la ATI fac tot posibilul pentru a o salva.

Într-un interviu în exclusivitate pentru sansanews.ro și Focus TV, medicul Geambașu ne-a vorbit despre agresivitatea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2 explicând că, în acest val, a avut mai mulți pacienți cu afectare pulmonară mare , ceea ce face ca starea bolnavului să se agraveze rapid.

”Am avut și pacienți cu Delta. Am avut atât pacienți cu forme ușoare, cât și cu forme severe, cu afectare pulmonară importantă. Contagiozitatea este mult mai mare. Asta ne spun și pacienții. Că au luat contact foarte puțin cu anumite persoane și de acolo s-au infectat.  Din cazurile pe care le avem pare că noua tulpină este mai agresivă, ca pacienții trec mai rapid de la banale simptome la formele severe. În primele valuri, trecerea era mai lentă, acum se observă că această trecere este mult mai rapidă. Pacienții se prezintă la scurt timp în stare gravă”, a explicat dr. Cătălin Geambașu, medic specialist la Secția Pneumologie din cadrul Spitalului Județean Buzău.

O mărturie făcută de o pacientă în stare gravă i-a rămas în memorie medicului care a tratat până acum sute de pacienți COVID-19. Este vorba despre o pacientă tânără care deși nu avea nicio altă problemă de sănătate a ajuns la ATI. De acolo, femeia a mărturisit că nu credea că virusul SARS-CoV-2 îi poate pune viața în pericol.

” Cel mai tânăr pacient , din această perioadă, este o pacientă de 43 de ani. A avut acasă febră, tuse, respirație grea. S-a prezentat la UPU din Spitalul Județean. Ulterior starea ei s-a agravat și a fost internată la ATI. Nu avea alte afecțiuni și nu era vaccinată. Mi-a spus că nu credea că i se poate întâmpla ei, Deocamdată este tot la ATI. Are deja 6 zile de internare și sunt semne că starea ei se va îmbunătăți ”, ne-a spus Cătălin Geambașu.

În continuare, bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 au nevoie de zile bune de internare, iar negativarea vine, în unele cazuri, chiar și după 21 de la momentul infectării.