Actualitate

ESTE DOAR O CHESTIUNE DE ORE! MASCA VA DEVENI ACCESORIU OBLIGATORIU ÎN PIEȚE ȘI TÂRGURI! Când este așteptată o decizie

Masca de protecție ar putea deveni obligatorie în piețe, târguri și alte locuri aglomerate din județ, astfel încât să fie limitată răspândirea coronavirusului. După ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus, printre altele, instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, autoritățile din Buzău fac analize și calcule pentru a vedea dacă se impune ca masca să devină un accesoriu obligatoriu și aici.

Reprezentanții Prefecturii Buzău au cerut o analiză Direcției de Sănătate Publică. În funcție de situația epidemiologică din județ și de recomandările specialiștilor DSP, cel mai probabil joi, 30 iulie, autoritățile buzoiene vor stabili dacă se impune întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru aprobarea unei decizii privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Cum în Buzău, de câteva săptămâni se înregistrează zilnic zeci de cazuri noi de COVID-19, se ia în calcul ca masca să devină obligatorie în piețe, târguri și alte spații deschise în care se află un număr mare de persoane.

Discuțiile au loc în contextul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit o serie de măsuri în speranța limitării răspândirii noului coronavirus. S-a decis instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a CJSU, cu avizul DSP. Măsurile vor fi supuse aprobării Guvernului, în ședința de miercuri, 29 iulie, ora 19:00.

Între timp, deja mai multe județe au introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise în care coronavirusul s-ar putea răspândi cu rapiditate. Este vorba despre Argeș, Vâlcea și Dâmbovița.