Actualitate SĂNĂTATE

Medicii au avut dreptate: pandemia nu s-a terminat! Cifrele zilei, la Buzău și în țară

România nu mai e în stare de alertă și nu mai sunt nici un fel de restricții din cauza pandemiei, dar cu toate acestea pandemia nu s-a încheiat, iar oamenii continuă să se infecteze cu noul coronavirus și chiar să moară din cauza COVID-19.

De la momentul încetării stării de alertă, autoritățile din Buzău nu mai transmit informații în mod public referitoare la situația pandemică din județ. Acestea se regăsesc însă în continuare în raportările naționale zilnice.

Astfel, potrivit situației centralizate la nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat, în toată țara, 2.320 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV2.

În Buzău, 48 de oameni au primit un test pozitiv la COVID-19 în ultimele 24 de ore, rata de incidență cumulată în județ fiind, pentru ultimele 14 zile, de 0,84 cazuri la mia de locuitori. 42 de buzoieni diagnosticați cu COVID-19 sunt internați în spitalele din județ. Dintre aceștia, unul singur este minor. Din situația centralizată reiese în schimb că Buzăul nu are cazuri grave, pentru că nici un pacient nu este internat la terapie intensivă.

La nivel național, sunt 2.290 de persoane internate în spitale, din care 338 sunt la ATI.

Pe de altă parte, Guvernul a decis desființarea centrelor de vaccinare anti-covid din întreaga țară. De la 1 iulie, vaccinarea împotriva COVID-19 se va face doar prin intermediul medicilor de familie. Decizia vine în contextul în care campania de vaccinare anti-covid este, în acest moment, aproape inexistentă. Situația vaccinărilor la zi nu se mai regăsește, de altfel, de trei săptămâni, nici măcar pe platforma oficială de vaccinare, realizată special pentru campania de vaccinare anti-covid.