Actualitate Social

Mesajul Poliției: De 1 mai facem grătarul acasă

foto: arhivă

Poliția a transmis un comunicat de presă în care avertizează că de 1 Mai cetățenii trebuie să respecte în continuare restricțiile impuse prin Ordonanțele Militare și să păstreze distanțarea socială și să evite aglomerațiile. „De data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie”, e mesajul ferm al Poliției, care anunță controale pe șosele dar și pe străzi, pentru descurajarea celor care se vor încumeta să iasă din case pentru a petrece în acest week end.

Redăm mai jos mesajul Poliției Buzău, în contextul zilei de 1 Mai.

”Știm că majoritatea oamenilor sunt de bună credință și fac eforturi pentru a respecta restricțiile impuse pentru protejarea celor vulnerabili și le mulțumim pentru aceasta.
Ne dorim ca efortul pe care cu toții îl facem acum să fie unul cât mai scurt, iar când totul se va termina să îi avem pe toți cei dragi alături de noi. Acest lucru ține de modul în care fiecare dintre noi reușește să pună interesul comunității din care face parte deasupra interesului personale.
Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare în continuare, cu toate că vine un nou weekend prelungit, ocazionat de sărbătorirea zilei de 1MAI.

POLIȚIȘTII VĂ REAMINTESC:

  • Tradiționalul sejur la mare NU este înscris pe ordonanțele militare ca motiv de deplasare – pentru binele tuturor, vă sfătuim să rămâneți acasă!
  • Polițiștii vor acționa în zona Gării, în trenuri și stații de cale ferată pentru a verifica motivele deplasării celor care călătoresc în această perioadă.
  • Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricționat în toate zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde.
  • Echipajele poliției rutiere, de ordine publică, efective ale jandarmeriei buzoiene și ale Poliției Locale, cu sprijinul armatei, vor supraveghea toate locațiile cunoscute ca zone de agrement preferate pentru ieșirile la iarbă verde.
  • Parcurile sunt și rămân închise.

Așadar, rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială!”