Actualitate

MESERIAȘII DE LA DUCTIL, VÂNAȚI DE PATRONII DIN ALTE JUDEȚE! Unde ar putea ajunge lucrătorii cu specializări greu de găsit pe piața muncii

Au meserii care cu greu mai pot fi găsite acum pe piața muncii, însă de săptămâna viitoare își vor pierde locurile de muncă. Este vorba despre 450 de angajați de la Ductil Steel a căror disponibilizare a fost deja anunțată de câteva luni. Totuși, lucrătorii, specializați în meserii deficitare în domeniul construcțiilor metalice, ar putea să fie rapid angajați de alți patroni aflați în căutare de specialiști. Din păcate, mulți ar putea ajunge să muncească în alt județ.

Sutele de salariați de la Ductil Steel, anunțați deja că vor intra în șomaj, își vor primi documentele în primele zile ale săptămânii viitoare. Deși au trecut prin acest moment dificil al pierderii locului de muncă mulți dintre meseriașii care s-au ocupat de producerea plasei de Buzău sunt deja în vizorul multor angajatori aflați în căutare de lăcătuși, frezori, mecanici, specializări extrem de greu de găsit pe piața muncii din toată țara. Printre cei care stau cu ochii această ”gură de oxigen” sunt atât patroni de pe platforma industrială din Buzău dar și cei din Prahova, cunoscuți pentru ofertele avantajoase aduse muncitorilor din județul nostru.

”Avem meserii specifice metalurgice începând de la metalurgiști, operatorii care au lucrat la procesarea sârmei de Buzău, până la meserii comune: lăcătuși, frezori, strungari, mașiniști, mecanici întreținere. Dacă pentru meserii specifice metalurgiei se va găsi un clasament mai dificil, ca timp, pentru celelalte structuri profesionale, sunt angajatori de pe platforma industrială a municipiului Buzău care abia așteaptă disponibilizările de la Ductil ca să-i preia. Au nevoie de lăcătuși, de strungari, de mașiniști, de rectificatori, de frezori. Dar și pentru cei care au meserii specifice în metalurgie deja avem o firmă din Prahova, din parcul industrial de la Ploiești, firmă de cablaje pentru industria auto care și-a exprimat dorința de a prelua o mare parte din forța de muncă”, a spus pentru șansanews.ro Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău

Deși meseriașii din Buzău vor ajunge să aducă profit pentru firme din alt județ vestea este una bună și pentru județul nostru care în acest fel nu se va confrunta cu o creștere a ratei șomajului. În prezent, județul are 11500 de persoane fără loc de muncă înregistrate în bazele AJOFM. Rata șomajului este 6,96%.