Mierea de mană, un produs mai puțin cunoscut de cumpărători dar recomandat de apicultori. Aceștia spun că mierea de mană este regina produselor pe care le comercializează datorită multiplelor beneficii. Totuși, mulți cumpărători o ocolesc din cauza prețului mai ridicat decât a altor sortimente de miere.
Este puțin mai închisă la culoare și mai puțin dulce decât mierea obișnuită. Așa poate fi recunoscută foarte ușor mierea de mană , singurul sortiment care nu provine din nectarul florilor. Acest tip de miere provine din secreţiile dulci ale arborilor. Practic, albinele colectează seva de pe frunzele, ramurile sau trunchiul unor conifere precum bradul, pinul, molidul sau al unor foioase precum stejarul şi arţarul.
Mierea de mană este produsă și în Buzău.
Din punct de vedere nutriţional, mierea de mană are în compoziţia sa de 20 de ori mai multe minerale şi oligoelemente decât mierea obţinută din nectarul florilor.
Mierea de mană favorizează refacerea florei intestinale, creşte imunitatea, fiind recomandată cu precădere în anemii, spasmofilii sau infecţii respiratorii. Totuși, în ciuda beneficiilor, acest sortiment este ocolit tocmai din cauza prețului puțin mai ridicat. Un borcan de miere se vinde la târguri și cu 50 de lei.
Adaugă comentarii