Divertisment

MONA E ISTORIE. NELU VLAD ȘI TRUPA AZUR LANSEAZĂ GIULIA!

Zilele acestea, la radio Focus Fm, se aude cea mai nouă melodie lansată de Nelu Vlad, alături de legendara trupă AZUR. Refrenele cântecelor lansate de AZUR, fie că plăceau sau nu, toată lumea le știa. Așa va fi și cu noul hit, Giulia, care aduce veselia de la prima ascultare. Cum vi se pare?

Nelu Vlad si Formatia Azur din Brăila sunt un adevărat fenomen muzical. Nici o altă trupă sau artist din România nu a atins notorietatea lor pe timpul comuniștilor. Asta cu atât mai mult cu cât melodiile lor nu erau înregistrate pe discuri de vinil și nu erau distribuite la radio și, cu atât mai puțin, la televizor. La sfârșitul anilor ’80, muzica lor putea fi ascultată doar pe casete și benzi de magnetofon.

La sfârșitul anilor ’80, românii erau asaltați de un nou gen de muzică. Stilul era unul incert. Ritmurile erau de sorginte balcanică, mai degrabă orientale, iar versurile erau simple, cu refrene ce-ți rămâneau în cap, fie că-ți plăceau sau nu. Termenul de manea, existent încă din secolul XVIII, de pe vremea fanarioților, nu era popular, ca astăzi. Dacă la început a fost oul sau găina, nimeni n-a aflat răspunsul. Lui Nelu Vlad, fondatorul formației Azur, din Brăila, i se poate spune „strămoșul manelelor”, sau cel care a adus muzica de petrecere.  

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu