SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat Social

Naștere sub semnul coronavirusului. O tânără din Râmnicelu, confirmată cu COVID-19, a născut în Maternitatea Buzău UPDATE

O tânără de 23 de ani din Râmnicelu a născut în Maternitatea Buzău, fiind confirmată apoi cu infecție cu coronavirus. Bebelușul ei a fost testat  pentru a vedea dacă a luat infecția de la mamă, rezultatul fiind încă așteptat.

 Tânăra de 23 de ani din Râmnicelu a ajuns la Maternitatea Buzău pentru a naște.  Ar fi fost izolată într-un salon special amenajat pentru gravide cu COVID-19, dat fiind că provenea de la Râmnicelu, zonă declarată focar de coronavirus.

Tânăra a născut  iar la scurt timp a venit și rezultatul testului care a indicat că este infectată.

Lăuza a fost transportată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde sunt tratați bolnavii cu COVID-19, iar bebelușul a rămas în secția de Neonatologie. Medicii i-au prelevat micuțului test pentru coronavirus, al cărui rezultat urmează să apară.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că femeia a fost tratată ca un caz de COVID-19, chiar dacă testul a venit ulterior nașterii, dar și că nu a intrat în contact cu alte paciente.

UPDATE [14:27] 19 MAI 2020 › Iată ce transmite conducerea Spitalului Județean cu privire la gravida din Râmnicelu care a născut în Maternitatea Buzău:

”Pacientă, în vârstă de 23 de ani, din Râmnicelu, a fost confirmată pozitiv. In data de 18 mai a născut la Maternitatea Buzău. Pacienta a fost izolată de îndată ce a ajuns la Maternitate. Marți, s-a stabilit să fie transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Copilul a fost izolat în incubator și este internat în secția Neonatologie, i s-a luat și nou-născutului  test pentru COVID-19. Se așteaptă rezultatul. Pacienta este asimptomatică, având o stare generală bună.”