SĂNĂTATE Social

EXCLUSIV Încă o secție a Spitalului Județean, contaminată. Dezinfecție după 2 cazuri confirmate la Maternitatea Buzău

Anchetă epidemiologică la Maternitatea Buzău după ce o femeie a fost văzută de medicii de aici și la scurt timp a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus.

Femeia suferă de o afecțiune oncologică  iar duminică spre luni a ajuns la maternitate, având nevoie de îngrijiri medicale. Luni dimineață, după ce starea părea că i se îmbunătățește a părăsit maternitatea, pe semnătură, spunând că merge la DSP pentru a-și face test pentru coronavirus, pentru ca ulterior să ajungă  la Radioterapie.

Femeia ar fi plecat de la Maternitatea Buzău cu un taxi, însă nu ar fi mers la DSP, ci la Spitalul Județean Buzău, la Unitatea de Primiri Urgențe.

În cele din urmă, femeia a ajuns luni, din nou, la Maternitatea Buzău. Acolo a rămas până la venirea rezultatului testului pentru coronavirus care a indicat că este pozitivă, în final medicii luând decizia de a o transfera la spitalul suport din Rm. Sărat.

În spatele acestui traseu parcurs de această femeie confirmată cu COVID-19 rămân multe semne de întrebare.

Cu câte persoane, cadre medicale sau paciente, a intrat în contact în Maternitatea Buzău? Dar, în Spitalul Județean, acolo unde a mers la Urgențe?

A fost tratată această pacientă ca un caz suspect de coronavirus sau  consultațiile  au fost realizate ca în cazul unui pacient non-COVID?

În taximetrul pe care femeia l-a luat pentru a ajunge de la Maternitate la Spitalul Județean a purtat mască, ea sau șoferul mașinii?

În acest moment, Maternitatea Buzău este supusă unei dezinfecții riguroase, o atenție deosebită fiind acordată atât parterului cât și etajului 4, acolo unde ea a fost spitalizată.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a dispus testarea personalului medical care a intrat în contact cu pacienta confirmată cu COVID-19.