Divertisment

Nepotul Vetei Biriş ar renunţa la actorie pentru preoţie. Silviu Biriş şi decizia vieţii

Nepotul artistei Veta Biriş, Silviu Biriş, este unul dintre cei mai cunoscuţi actori şi a terminat în vară și cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”, secția pastorală, din București, depunând și un jurămînt de credință. A ales în cele din urmă să-și continue cariera de actor, însă lucrurile nu sunt se pare definitiv bătute în cuie. La cei 48 de ani pe care i-a împlinit chiar ieri, 6 octombrie, Silviu Biriș, cunoscut actor al Teatrului Național ”Ion Luca Caragiale” din București susține că viața i-a oferit multe suprize plăcute până în prezent şi declară că ia în calcul să renunţe la actorie.

În cazul că va decide să facă acest pas și să se dedice cu totul preoției sau călugăriei, Silviu Biriş va intra în grupul de artiști care, după 1989, au preferat să renunțe la actorie în favoarea slujirii lui Dumnezeu și a Bisericii. Au mai ales această cale Dragoş Pâslaru, Mariana Buruiană, Răzvan Ionescu, Ovidiu Cuncea sau Mihai Coadă.

Altfel, Silviu Biriş a mai declarat că până în prezent câteva filme din cariera sa au fost cele care l-au influențat cel mai mult. Este vorba despre ”Crucea de Piatră”, regizat de Andrei Blaier, din 1994, și ”Octav”, din 2017, al lui Serge Ioan Celebidachi.

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu